1936 Ford 3 Window Coupé Street Rod

1936 Ford 3 Window Coupé Street Rod

Kolla in denna läckra Hot Rod! Påkostat bygge, där man inte sparat på något. Man har utgått från en äkta ”All Steel” 1936 trefönsters coupé som sedan har renoverats och byggts upp från grunden! Mycket extra ”godis” som t.ex luftfjädring och 21″ fälgar! Detaljerad för Show!

Historik/Dokumentation

Bilen importerades till Sverige från Kansas i Amerikanska mellanvästern, år 2012! Planen var redan från början att påbörja ett bygge! Dåvarande ägaren började samla på sig delar, varav en hel del köptes in från Mac´s och Bob Drakes i USA. Dessvärre avled ägaren hastigt i förstadiet till renoveringen. Det var då den hamnade hos en entusiast i Killeröd! Och nu tog projektet fart på allvar! Denna ägaren hade sysslat med bilar sedan början av 60-talet och byggt flera roddar genom åren! Han hade dessutom drivit egen bilverkstad och jobbat som billackerare… Därmed fanns både kunnandet och ett väl upparbetat kontaktnät! Ovärderligt och nästan ett måste för att ro i land ett helprojekt som detta! Slutresultatet är helt otroligt!

Finns en flera cm tjock bunt med kvitton se bild>>>

Renoveringsbilder>>>

Exteriör

Helt otrolig lack! Den ligger tunn och fin, och ytan är som en spegel. Jag ser inga svagheter! Var jag än tittar så ligger lacken lika slät och fyllig, i alla hörn hörn och i ”veck”, i dörrgångar, på skärmar och fotsteg! Läcker färg dessutom. En solid ”tegel röd” kulör som passar perfekt på en ”Rod” som denna! Utmärkt passform och springor i dörrar, som stänger med ett ”klick” Allt krom på bilen, som kofångare dörrhandtag och speglar med mera ser ut att vara splitter nytt, plockat direkt ur originalkartong! Listverket lika så. Utställnings krom och listverk runt om!

Motor/Chassie

Planen redan från början var att bygga en modern drivlina med bra kraft och ”ork”, och ett Chassie som matchar detta! Valet föll på en nybyggd Cheva Small block V8 med gjutkod ”3970010” Ett 350 block, som har strokats till 383cui. Ca 400hk! Finns kvitto på vad det är för grejer i motorn, se bild>>>  

Chassiet består av en Heits, Mustang II framvagn och den har luftfjädring runt om!

Jag körde bilen en sväng, och fick förtroende för den direkt! Allt känns klockrent! Man hänger lätt med i trafikrytmen och den är stadig och fin! 110km/h är inga som helst problem att marcha i!

Stilrent motorutrymme! Torpedväggen är kliniskt ren. Snygga Edelbrock, gjutna ventilkåpor. Fräsch kylare med två el-fläktar, en sugande och en tryckande. Motorn går underbart och är riktigt vass! Växellådan är en TH-700 4-stegs Aut, som förstärkts för att klara den högre effekten.

Inredning

Enkelt, och inte tillkrånglat på något vis! Så som det ska vara på en Hotrod! Instrumentbrädan har man behållit i originalstil, och även den är proffslackad! Original Ford mätare är läckert. Den centralt placerade originalradions knappar styr numera luftfjädringen, allt för att bevara originalkänslan! Allt krom, i hop med den röda brädan matchar perfekt! Separata stolar i skinn, från en nyare Volvo. Bakom stolarna finns ett praktiskt förvaringsutrymme! Klassisk grant Banjo-ratt, på en kromad, stilren rattstång. Innertaket är proffsigt uppsytt i ett ljust textilmaterial. I handskfacket sitter en CD-stereo med bra ljud, liksom mätarna till luftfjädringen!

Underrede

Det märks direkt att bilen är i ordninggjord från grunden, att man börjat med en ren ram. Ramen har först ”boxats” och därefter blivit snyggt ytbehandlad. Golven är rena och fina och behandlade med ett tunnt lager ”body”. Framvagnen är en sk Mustang II och är kompett med bärarmar, skivbromsar och kuggstångsstyrning. Bak sitter det en rejäl Ford 9″ bakaxel med diffspärr. Både fram och bakvagn är uppstyvade med rejäla krängningsstag, för att tåla den högra effekten och förbättra väghållningen. 2,5″ avgasystem hela vägen, kopplade till ”shorty” headers. Sitter även elstyrda, ”cut outs” monterade! Så om man vill spexa lite, kan man låta motorn andas genom raka rör!

Skuff

Snyggt och prydligt inrett, i samma stil som övriga inredningen. Härifrån fyller man även på tanken. Tanklocket sitter dolt. Brandsläckare och en avtagbar dragkrok. Den är faktiskt besiktigad med krok, så om någon skulle vilja dra ett släp eller varför inte en liten husvagn, så är det fullt möjligt!

Sammanfattning

Fords 30-talare är och kommer förbli odödliga klassiker. Det var de här bilarna som födde den Amerikanska Hot Rod-kulturen! Här har ni möjligheten att lägga vantarna på en av de mest eftertraktade Fordarna! Allt blod, svett och tårar  redan nerlagt, och till en i sammanhaget rimlig kostnad. Det är inte ovanligt att såna här byggen spränger miljonvallen.

Hot Rod-kulturen dök upp i Kalifornien, i slutet av 30-talet. Då byggde man om gamla T-Fordar, som det vid denna tiden fanns gott om i USA till överkomliga pengar! Spontana tävlingar hölls ute i saltöknarna nordväst om Los Angeles! Efter andra världskrigets slut spred sig kulturen ännu mer. Amerikanska soldater hade sett små, lätta och snabba sportbilar från Europa. Väl hemma i USA började återvändande  krigsveteraner att modifiera gamla bilar, för att efterlikna dessa egenskaper. Förutom att köra på gatan så tävlade ägarna med sina ombyggda bilar i informella tävlingar på t.ex ovala jordbanor ute på landsbygden!

Den första bilen som masstillverkades med V8 från fabrik var 1932 års Fordar. 1932 och årsmodellerna därefter har fått kultstatus bland bilbyggare och entusiaster välden över! Så tveka inte, ring oss!

Pris: 719 000kr