1955 Chevrolet Nomad

1955 Chevrolet Nomad

Utställningskvalité och alla uppgraderingar som man önskar sig på en 50-talare som denna! V8 med insprut, tvåkretsbromsar med skivor fram, trestegs-låda med mera. En bil för utställning som ni samtidigt kan avverka många härliga mil med!

Exteriör

Outstanding! När jag skriver detta hänger bilen på lyften, i den mest avslöjande höjden. Den ÄR verkligen spikrak, hela vägen ner till trösklarna. Lacken ligger som en spegel hela vägen ner den också. Jag gillar verkligen färgen! Vit och turkos passar perfekt! 20″ Kustomfälgar, äkta American racing med (svindyra) Bridgestone däck! 265/35-20 runt om. Krom och listverk i princip inget att anmärka på, det mesta ser ut att vara ”nytt ur kartong”  Mycket glas på de här, sidorutorna tippar jag är original, ger bra intryck men visar sin ålder litegrann.

Interiör

Inredningen går i originalstil och den är knivskarp! Det känns som att sätta sig i en max 2 år gammal bil. Innertaket på de här bilarna är speciellt med krombågar, och kända för att vara svåra att få till bra, här sitter det tight utan en enda rynka eller veck. Underbar bräda och ratt som det ”gnistrar” om! Golvmatta installerat utan anmärkning och även torped-isoleringen. Mycket glas som sagt, känns som att sitta i en glasbubbla!  Har man väl kommit in i baksätet sitter man bekvämt, jag blev förvånad över hur rymligt det är med bra benutrymme även för en vuxen!

Motor

Under huven sitter det en 350 ”Crate” V8 motor med Fitech insprutning. Mycket extra krom och fin finish på allt! Fram sitter det stabila så kallade ”belt remmar”. Be Cool aluminiumkylare. Bra med ork i motorn och den låter hälsosam! Tvåkretsbromsar med kraftig brake-booster!

Underrede

När jag hissade upp bilen på lyften blev jag riktigt imponerad! Karossen har lyfts från ramen och golven är lackerade med ”red oxide primer”. Ramen är avblästrad och snyggt målad. Specialbyggt avgas med feta rör. Ger ifrån sig en härlig och dov ton när den står på tomgång. Kraftig ”Currie” bakaxel. TH-400 Aut. Droppspindlar fram med skivbroms-kit. Powermaster Ultra torque mini-startmotor. Jag ser inga gamla lagningar, är den någon gång lagad är det så bra gjort att det inte syns. Till och med bakskärmarna ser ut att vara o-skarvade original. Utrustad även med avtagbar dragkrok!

Skuff

Mycket fint inredd och kärnfrisk i reservhjulsbaljan. Bakluckan är tvådelad och öppnar och stänger enkelt, snyggt lackerat även här!

Sammanfattning

Nomad lanserades som en drömbil när den kom och 1955 hade den helt unika linjer! Taklinjen och bakre hjulhusen påminner starkt om Corvette!

Utseendet  på denna är helt otroligt och den presterar lika bra på vägen. Man åker behagligt i den! Folk som ser den tappar hakan.

Nomad var och är bland de dyraste och lyxigaste 50-talarna, det är Cab-priser som gäller!  Denna är inte helt nybyggd utan har använts sparsamt och försiktigt, nu är det din tur att ta över i den andan, ring oss!

Pris: 849 000kr