1959 Chevrolet El Camino

1959 Chevrolet El Camino

Kolla in detta otroligt fina och påkostade ElCamino-bygge! Smakfullt kustomiserad  och renoverad under flera års tid av JPL Service AB i Lysekil. Ett företag som bedriver lackering och blästring inom båt, bil med mera! Ägaren till JPL heter Johan Olsson och han har renoverat ett flertal 59-or, och det märks! Bilen blev klar inför säsongen 2019 och ställdes därefter ut på Elmiamässan, Oslo motor-show med mera och tog hem en hel del pokaler! Bl.a Best in Show, bästa motorutrymme… Fick 46 poäng på Power vilket är, bra…

Exteriör

Vilken lack! Påminner om röd ”Candy”! Mycket ”pearl” och metallic-effekt! Det gnistrar om den när den kommer ut i solen! Som ni ser är den två-färgad. Taket och övre delarna av fenorna är lackade i en läcker mörkgrå kulör.  Även den har rikligt med metallic-effekt och spår av rött. Bilen är verkligen spikrak i plåten. När jag sätter mig på huk och tittar längs bilens sidor ser jag inte en svaghet! Lacken ligger som en spegel hela vägen ner! Nykromade kofångare fram och bak. Nykromade ”rails” på sidorna av flaket! Allt listverk är rakt och fint och det syns direkt att de har polerats upp och riktats snyggt. Nytt glas runt om. Fälgarna är av märket Boyd Coddington, 18″ Bak och 17″ fram. Den har även luftfjädring runt om från Jebs. Snyggt och prydligt monterat. Manövreras smidigt med en dosa.

Interiör

Inredningen går i samma färger som övriga bilen. Sätet är snyggt uppsytt med Cheva-loggan integrerad i ryggstödet. Man sitter riktigt gott! Proffslackad instrumentbräda, både över och underdel. Det känns som att sätta sig i en ny bil! Påkostat stereobygge också med platsbyggda högtalare med bas och slutsteg! Här man heller inte snålat utan det är $$$-grejer och helt otroligt ljud!

Motor

327 V8 med gjutkod 3858180. Daterad till 1967. Edelbrock 4-port och elektronisk tändning sitter monterat. I övrigt standard. Motorutrymmet är detaljerat för show! Motorn har lackerats snyggt i röd ”candy” med grå ventilkåpor. Servostyrning och sevobromsar. Bromsarna har uppgraderats till två-krets med skivor fram.

Flak

Samma höga finish här med. Under flakbotten sitter tanken till luftfjädringen. Här finns också plats för ett reservhjul. Notera gärna att tailgaten är har en handmålad mätartavla, men 50 har bytts ut mot 59!

Underrede

Helt otroligt och redo för show! Varenda yta och varenda skruv, mutter har blivit noggrannt rengjort och proffisgt ytbehandlat! Chassiet, hjulupphängningar, ramen och bakaxeln är lackat sidenmatt. Och ytan är så slät och fin att man kan spegla sig i den! Golven är också rengjorda och är proffsigt lackerade med en tålig ”stänk-färg”, som går i samma grå ton som bilens tak. Växellådan, motorn och båda oljetrågen är proffslackade som övriga bilen! Inte ofta man ser det nu för tiden! Som sagt allt är nytt! Luftfjädring runt om, skivbroms-kit fram. Nytt dubbelt avgas proffsigt monterat med helsvetsade skarvar, sitter som berget!

Sammanfattning

Som sagt renoverad under flera års tid och det mesta är fotodokumenterat dessutom! Se fotoalbum>>> Slutresultatet är imponerande! Detta är svårrenoverade bilar. För det första att få en -59:a så här rak och fin är krävande, och det är inte många som är berädda att lägga den tid och de pengarna som krävs. Allt krom och listverk är också tunga bitar i en sån här renovering.

Alla GM:s -59:or är odödliga klassiker! Inte minst Chevorna! De kommer inte bli billigare och ni renoverar inte en själva för de här pengarna.

Köp denna och låt den profilera ert företag. Den skulle passa perfekt att låta sig stripas upp snyggt, eller varför inte handmålas? Ta den till en utställning och ta hem en fet pokal. Rullar du in på en träff i denna är du kung!

Pris: 649 000kr