1965 Pontiac Bonneville Convertible

En mycket fin Bonneville Cab som har överlevt på ett exceptionellt sätt med original krom och inredning i toppskick! En påkostad omlackering, annars orört originalskick på denna Bonneville cab. Full ägarhistorik från USA!

Exteriör

Det första jag lägger märke till är hur rak och fin den är i plåten. När jag tittar ut med bilens sidor ser jag att den är spikrak, mycket imponerande! Allt på karossen linjerar på ett imponerande sätt. Dörrspringor, inpassning av kofångare, allt listverk med mera. 8-bults Kelsey Hayes aluminiumfälgar är pricken över ”i”

Inredning

Inredningen är helt otrolig! En av bästa originalinredningarna jag sett på en 60-talare, troligtvis DEN bästa i en Cab!

Båda dörrarna öppnar och stänger med ”ett klick” med fasta fina lägen. Gummilister är original och fortfarande mjuka och fina. Original dörrsidor fortfarande spikraka och har kvar all sin lyster. Golvmattan är original och ligger som gjuten i golvbrunnar och över kardantunnel. Bonneville cabarna har speciell klädsel med äkta läder i sittbrunnarna, de har åldrats mycket snyggt och är fortfarande nästan som nytt. Originalratt utan en enda krackelering. Spikrak instrumentbräda utan ett enda märke. Raka fina solskydd. Jag tar en titt under instrumentbrädan, som nytt där med. Jag ser inte en enda extra kabel eller att det är klippt någonstans. Torpédisoleringen helt intakt!

Motor

Original 389 V8 som går silkeslent. TH-400 Aut som växlar underbart. Vid första provkörningen blev jag imponerad av hur bra motorn går, man trycks tillbaka ordentligt i ryggstödet vid fullt gaspådrag. Alla hästarna är garanterat kvar!

Snyggt och prydligt motorutrymme med bra puts!

Skuff

Original i plåten och jag ser inte ett spår av angrepp eller lagning. Original papp-sidor som är raka och fina. Noggrant omlackerad med korrekt spatter print som sedan klarlackats. Korrekt gummimatta. 8-bultsfälg som reserv och komplett med domkraft och verktyg.

Oklippta kabelhärvor även här bak!

 

Underrede

Jag ser direkt att detta är en o-lagad originalkaross. Mycket fina och intakta golv! Inklusive skuffgolv och bakre karossfästen som annars brukar ha varit utsatta för rost på de här bilarna. Kärnfrisk i bakre hjulhus och skärmkanter. Ser fin ut i framskärmar också. Motor och låda ser ut att aldrig ha varit ur bilen. Nyare dubbelt avgas!

Dokumentation/historik

4 ägare i USA varav samtliga stolta sägare/samlare. Ingick bland annat i en Bonneville samling där man letade över hela USA och handplockade de finaste exemplaren som gick att hitta. Importerad av Nians 2021.

PHS-dokumenterad. Original handböcker, protectoplate med första ägarens namn med mera!

Sammanfattning

1965 Bonneville i öppet utförande är bland det läckraste från hela 60-talet. Mycket eftertraktade och det är inte ofta man ser dom riktigt fina till salu. Ring oss idag!

Pris: 549 000kr