1967 Chevrolet Impala

1967 Chevrolet Impala 2dr sportcoupé

Läckert utseende på denna Impala -67 med ”Fastback” taket. Snyggt lackerad med det ovanliga tillbehöret ”sport stripes”!

Motor

Bilen har kvar sin ursprungliga drivlina. 283V8 med 3-växlad manuell växellåda. Inte ofta man ser det. Förmodligen orörd maskinellt. Under huven ser jag original luftrenare över 2-portaren. Original ventilkåpor också. Servostyrning. Manuella bromsar med tvåkrets-system.

Exteriör

Rak och fin bil med bra springor mellan panelerna. Bra känsla i båda dörrarna när man öppnar och stänger. Fina sidorutor som går enkelt upp och ner. Bra gummilister och skraplister. Fälgarna är äkta American Racing 15″ med bra däck. En äldre lackering som ser riktigt bra ut! Mycket bra krom och listverk runt om. Grillen är rak och fin!

Inredning

Riktigt fin faktiskt. Omklädda soffor i korrekt material. Spikrak hatthylla utan några ingrepp. Innertaket är också spikrakt, från solskydden ända bak till hatthylla. Innerbelysningen tänds som den ska. Srtoppad bräda som klätts om. Instrumentering och ratt är orört, och fint för sin ålder!

Underrede

I stort sett original, och det syns att den har varit med om en del. Jag ser några gamla lagningar. Enkelt avgas sitter fortfarande kvar.

Skuff

Jag ser några gamla lagningar, men som helhet snyggt och prydligt. Reservhjul och tillbehör ligger på sin plats!

Sammanfattning

-67orna i fastback-utförande är idag mycket ovanliga. Det är sällan man ser någon till salu. Här har ni ett fint exemplar som ni kan köra med precis som den är eller ett bra ämne för något roligt bygge!

Pris: 295 000kr