1968 Chevrolet Camaro Coupé

1968 Chevrolet Camaro Coupé

Påkostad Camaro med nyare 350 ”Crate” motor. TH-350 Aut. Renoverad av en kunnig person med ”rätt” grejer monterade. Som t.ex skivbromsar runt om, bilstein dämpare med mera! Går ruskigt bra maskinellt!

Exteriör

Snyggt lackerad i originalkulören ”Fathom Blue”. Det vita vinyltaket är fräscht och har inga skador eller blåsor under. Spoiler bak och ”SS style” vit hockey stick stripe. Rakt och fint listverk. Kofångarna ser nya ut. Mycket fin i grill. Dubbla kromade backspeglar. 17″ American Racing-fälgar med friska däck!

Interiör

Kom från fabriken med (code719) – ”Blue custom buckets” Vilket innebär blå DeLuxe-inredning! Golvmattan är ny. Annars bedömmer jag att inredningen till största del är orörd original. Och den har klarat sig riktigt bra! Instrumentbrädan är spikrak och har inga sprickor. DeLuxe dörrsidorna är raka och fina. Har en Grant trä-ratt som passar bra. Fin i alla skraplister. Gummilisterna är mjuka och fina.

Motor

Original raka 6:an borta sedan länge. Nu sitter det en stark 350 V8 med gjutkod 10243880. Går ruskigt bra, känns som en strokermotor i gången! Det blir två svarta streck direkt om man är oförsiktig med gasen, jag tippar på 400hästar! Chrome dress up kit”. Edelbrock förgasare på ett edelbrock performer insug. MSD brytarlöst tändsystem. Servostyrning och servobromsar. AC-bil från början, men de flesta komponenter saknas. Fräsch kylare. Motorutrymmet ser snyggt och prydligt ut!

Underrede

Extremt påkostad. Den har skivbromsar runt om, med ventilerade och slitsade skivor. Bakre oken har uttag för parkeringsbroms inkopplade. Samtliga bromsledningar ser nya ut. 4 Bilstein stötdämpare. Subframe är blästrad och lackerad, liksom bakaxeln (10-bultad med diff). Bensintanken ser helt ny ut, och så även bränsleledningen. Avgassystemet ser ut att vara platsbyggt, och det på ett proffsigt vis. Nyare headers. TH-350 Aut med gjutet tråg. Kardan-axel i lättvikts aluminium. Framvagnen ser helt genomgången ut, med droppade spindlar och nyare kulleder. Den är fin i trösklar och golv, där några av golvbrunnarna är utbytta. Ser mycket fin ut i skärmkanter runt om.

Första generationens Camaro har på senare år blivit svåra att få hem från USA, pga extremt höga priser. Detta är den första vi har köpt på ett bra tag!  Tveka inte, ring oss idag!

Pris: 419 000kr