1969 Chevrolet Camaro

1969 Chevrolet Camaro

Extremt noggrannt renoverad Camaro! Samma ägare senaste 24 åren. Förra ägaren drev företag inom industilack, och hade renoverat flera bilar från grunden. Bland annat 1959 El-Camino, 1952 Cadillac Cab, det vill säga svårrenoverade bilar! Han lät också utföra en komplett renovering på Camaron, från topp till botten. Har varit slipad plåtren, därefter lackerad överallt och proffsigt monterad!

Exteriör

Lackerad för över 20 år sedan, men hade någon sagt att den var lackerad för 1 månad sedan, hade jag inte reagerat. Det betyder två saker. Att jobbet är bra utfört, och att utgångsobjektet var bra. Så enkelt är det. Lackerad i originalkulör ”Glacier Blue”. Lacken ligger snyggt från tak ända ner till trösklarna. Jag ser inte en enda tendens till blåsor eller krackeleringar, inte ens i dörrhörnen. Originalkofångare som är raka och fina, har bumper guards fram. 15″ Rallye Wheels med 255:or bak. Bilen ger mycket bra intryck var jag än tittar. Fin grill, listverk med mera!

Motor

”HD” codad 350 motor med gjutkod ”3956618”. ”HD” står för 1969 250hk 350V8, med 2-ports förgasare och Turbo 350 hydromatic trans. Numer uppgraderad till 4-port. Ser ut att vara ett korrekt gjutjärnsinsug. Rochesterförgasare som ser ”ny” ut. Se bild>>> Hela motorutrymmet är otroligt stilrent! När jag öppnar huven ser jag rena och fräscha huvgångjärn som lackerats ”sidenmatt” Kärnfrisk i framkant av huv, med en isoleringsmatta på insidan. Korrekta slangar med ”tower” klammers. Snygg ytbehandling överallt. Batteriet ser nytt ut. Fräsch kylare. Jag skulle säga att motorutrymmet håller utställningsklass. 350 motorn går tyst och fint. Svarar direkt på sekundärerna, och på en ”kick down!

Underrede

Oj oj oj! Här har någon varit extremt noggrann! För det första, jag kan inte hitta en enda lagning eller spår av rost. Bara det är imponerande! Skulle det finnas någon lagning, är det så bra gjort att det inte syns. Ju mer jag synar under bilen, ju mer imponerad blir jag. Golven är nästan kliniskt rena och det ser ut att vara fabriks ytbehandling som är intakt. Aldrig underredsbehandlad så varenda skarv, punktsvets är fullt synliga. Bilens ”sub frame” är blästrad och lackerad, och det är så bra gjort att det ser ut som om det gjordes igår! Hela framvagnen är renoverad med snyggt lackerade detaljer. Undersida av motor och låda är rent och snyggt, och hela motorn har lackerats i korrekt orange färg. Oljetrågen är spikraka. Jag går nu ner på detaljnivå. Där ser jag att varenda skruv och mutter är korrekt och har rätt ytbehandling. Alla clips sitter där de ska och diverse fästen är korrekt monterade. Grenrörens värmeplåtar och låsbleck sitter där, med mera! En sak är säker, föregående ägare hade stenkoll på detaljer och ytbehandling! Och hade tålamodet och kunnandet för att montera allt på korrekt vis enligt fabriksspecifikation!

Skuffutrymme

Original spatter paint, som lämnats i stort sett orörd. Jag blev faktiskt förvånad. Det är inte ofta man ser det, speciellt inte på en Camaro. Original kitt-skarvar fullt synliga. Kärnfrisk i plåten. Matchande reservhjul med domkraft och verktyg. Insida av skufflucka målad som övriga bilen. Mjuk och fräsch gummilist. Original bakskärmar som aldrig skarvats.

Inredning

Inga överraskningar här, i stort sett som nytt. Dörrsidor, klädslar, instrumentbräda är proffsigt omklätt. Konsollen har renoverats och lackerats. Horse Shoe Shifter. När jag tittar noga, ser jag att hela instrumentbrädan har lackerats, över och under. Till och med kickpanelerna har lackats i samma blå metallic färg. Spikrakt innertak, ända bak till hatthyllan. Hatthyllan är rak och fin. Listerna runt bakrutan är snyggt och prydligt monterade. Fem original ”GM” säkerhetsbälten. Jag tar en snabb titt vid pedalstället, där säkringsdosan sitter. Där möts torped-isolering och golvmatta perfekt. Rent och fräscht även här, och elsystemet ser helt intakt ut. Måste ses!

Sammanfattning

När jag först såg denna Camaron visste jag direkt att jag ville köpa den, och sedan har den imponerat på mig mer och mer! Det är den typ av bil som alla fastnar för. Min fru lägger sällan märke till nya bilar, men denna kommenterade hon direkt…

Första generationens Camaro har varit populära i alla tider, att modifiera, att trimma, att renovera. Från Kina och Taiwan är det lätt att få tag i billiga delar. Därför är renoverade Camaro vanligt förekommande på marknaden idag. Ofta är det ungdomar och självlärda amatörer som har varit inblandade. Många exemplar ger ett bra första intryck, men är egentligen rena skräckexempel. Denna Camaron är annorlunda. Bara en sån sak som att den ej har SS-clonats, det säger faktiskt en hel del… 1969 är den årsmodell av Camaro flest vill ha, och av alla 69:or därute är det denna bilen du vill äga. Ring oss!

Pris: SOLD!!!