1972 Plymouth Barracuda

1972 Plymouth Barracuda

En fin och intakt Barracuda med vass 318 V8 och Automat. Snygga 14″ Rallye Wheels med BFG däck. Dubbelt avgas med Flowmasterdämpare och Headers!

Motor

318 V8 med gjutkod ”4323330”. Daterad till 1986. Uppdaterad med vassare kam. Edelbrock aluinsug och Edelbrock 4-ports förgasare. Motorn går jättefint! Låter som en 340! Mopar performance ventilkåpor. Servostyrning som fungerar bra. Servobromsar också, som har en nyare ””Brake Booster”. Sitter en modern AC-kompressor monterad, men systemet behöver fyllas på. Värmen fungerar. Aluminiumkylare med dubla elfläktar.

Exteriör

En bra omlackering i originalkulören ”Gold Leaf Poly” Någon mindre skönhetsfläck förekommer, men inget man stör sig på. Vinyltaket är jättefint och bryter av snyggt. Snygga 14″ Rallye Wheels. Kromet på kofångarna ser nytt ut. Helrätt stuk!

Interiör

Krämfärgad inredning i mycket bra skick. Ser helt nytt ut, från matta till innertak. Instrumentbrädan är proffsigt installerad. Mätarna är klara och fina. Mycket fin originalratt. Spikrakt innertak med mera! Var jag än tittar ser det nytt och fräscht ut, och man sitter bekvämt i förarstolen.

Underrede

Någon golvbrunn är utbytt, annars original och solid. Fina skärmkanter. Intakta punktsvetsar längst ner i båda bakskärmarna inkl hjulhusen. Kärnfrisk i ramverk och alla förstärkningar. Har headers och dubbelt Flowmastersystem. 4 fina Bilstein stötdämpare. Bra helhetsintryck!

Fendertag info

Helhetsbedömning

Härligt muskelbilsstuk (och ljud)  på denna Barracuda. Korrekt enligt Fendertag förutom vinyltaket som är tillagt i efterhand. Går bra på vägen och känns tight och fin i styrning och i bromsar. Bara att tanka och åka. Barracuda/Cuda har blivit mer och mer eftertraktade på senare år, och det är inte ofta man ser dom till salu. Vi erbjuder denna till helrätt pris dessutom. Tveka inte, ring oss idag!

Pris 395 000kr