1951 Chevrolet De Luxe

1951 Chevrolet De Luxe

Superskick på denna Svensksålda Cheva! Enligt papper endast 4 ägare. Den lär ha kommit till Sverige i en trälåda, och blev troligtvis monterad i General Motors Nordiska AB,s sammansättningsfabrik Hammarby!

Exteriör

Helrätt stuk på bilen med Wide White Walls, snobbring/kapsel och gangsterkeps! Snyggt lackad i blåmetallic och vitt. Det passar perfekt på denna bil. Bilen renoverades som ett far/son-projekt för minst 15 år sedan. Ser fortfarande fantastiskt fin ut. Kromet är av utställningskvalitet, eller snudd på. Rak och fin bil och lacken har klarat sig bra genom åren. Jag ser inte ett enda spår av rost eller tendens till blåsor/bubblor någonstans. Inte ens i dörrhörnen! Ett bra betyg på en äldre lack som denna, och det känns alltid tryggt att veta

Inredning

När jag öppnar dörren känner jag härlig doft av gammal bil! Ratten är som ny! Alla invändiga paneler är spikraka, noggrant rengjorda och proffslackade! Fina instrument och allt invändigt krom ser ut nästan som nytt. Originalradion sitter där. Spikraka dörrsidor. Fin klädsel, matta och innertak. Snygga I-läggsmattor av gummi. Jag ser i princip inte något att anmärka på, inte ens om jag letar. Som nytt även inuti handskfacket!

Motor

Blue Flame Six under huven som var standard på de här bilarna. V8-an kom ju inte förens 1955 hos Chevrolet. Växellådan är en så kallad tre-pet manuell som var det vanligaste på den tiden. Går riktigt gott, lättkörd och lättstartad. Känns fin i koppling och i växellåda!

Under huven är det bra puts på grejerna. Så bra och korrekt att man skulle lätt vilja öppna upp motorhuven på en utställning!

Skuff

Snyggt och prydligt här med! Fin i plåten, jag ser inte ett enda spår at fukt eller ytrost. Gummimatta snyggt i-lagd med ljudisolering under. Reservhjul som är renoverat, och domkraft. Jag ser även lite bra-att-ha-grejer, som blytillsats, en skvätt motorolja, kylarvätska, brandsläckare, startkablar, bogserlina, fläktrem!

Underrede

När man synar en bil under, hängandes på en lyft, det är då man ser bilens fundament och hur den har levt sitt liv kan man säga. Här är det tydligt att denna bilen har varit väl omhändertagen och levt sitt liv med pedantiska och stolta ägare! Den är nästan som ny! Titta själva på bilderna! Golven har rengjorts och bilvit proffsigt målade ”Body Color” Golven är spikraka utan skador. Jag ser några lagningar när jag tittar noga, men jag får verkligen leta efter dom. De är så bra gjorda så det krävs ett tränat öga för att se dom. Jag är imponerad!

Ramen är också rengjord och lackad. Bromsledningar och bränsleledningar är fräscha med mera!

Sammanfattning

Svensksåld bil med 4ägare enligt ägarbeviset. Men vi har inte fördjupat oss mer än så. Bilen talar för sig självt! Det här ar charmiga bilar som går hem hos de flesta!

Priset då? En Ramlyft och helrenoverad 50-talare är väl svindyra och kostar väl en halv miljon minst? Inte denna! Vi begär 189 000kr, borde inte vara svårsåld till detta pris? Ett otroligt jobb är nerlagt! Missa den inte!

Såld!