1952 Chrysler Imperial 331 HEMI

1952 Chrysler Imperial 331 HEMI

Imperial Crown var det lyxigaste och dyraste Chrysler hade att erbjuda 1952. De var en direkt konkurrent till Cadillac och Lincoln. ”Crown” innebar 4dr Sedan eller  4dr Limousin, och de tillverkades bara drygt 200st 1952! Detta är alltså ovanliga bilar!

Motor/drivlina

331 HEMI Chrysler Fire Power V8, kopplad till halvautomatisk växellåda. Motorn går jättebra. Låter tät och fin. Andas genom nyare dubbelt avgas.

HEMI innebär hemisfäriska förbränningsrum, och utvecklades från början av militären. De första Hemi-motorerna kallades inte ”hemi”, utan ”Fire Power”. 331, eller ur-hemin har på senare år blivit populär bland Hot-rod byggare och är idag hett eftertraktade samlarobjekt i sig!

Exteriör

Vi köpte bilen på California Title, och den uppvisar en extremt fin originalkaross. Vi hittar inte en enda rostfläck. Den har spikraka och intakta trösklar, och är frisk längst ner i alla fyra dörrarna! Jag gillar lackeringen, som har en glittrande metallic-effekt. Allt krom på bilen är renoverat. De som renoverat en 50-talare vet att detta är svindyrt! Bara grillen måste ha kostat en bra slant att få så fin. De speciella crown-emblemen  är en cool detalj, de sitter bland annat på bilens navkapslar och är guld färgade!

Interiör

Inredningen är omgjord, från topp till botten. Den är ett snyggt plysch material, och det get ett trevligt och obonat intryck. Instrumenteringen och brädan ser ut att vara orörda. En cool detalj är att det finns askkoppar med tändare även bakdörrarna. De här bilarna var byggda för att rökas i.

Skuffutrymme

Ser rent och fint ut även här. Icke angripet golv.  Torr och fin skuffinredning.

Underrede

Jag hittade inte en enda skada eller lagning när jag hade bilen uppe på lyften. Det är imponerande, med tanke på bilens ålder. Ramen också fin

Bilen är nybesiktigad och går fint. Ring oss idag för mer info om denna ovanliga och speciella bil.

Pris: Sale Pending!