1955 Ford Fairlane Town Sedan

1955 Ford Fairlane Town Sedan

En helt otroligt välbevarad 1955 Town Sedan! ”Survivor car” med stora delar av originallacken bevarad. Orörd inredning fortfarande fräsch. Har 272 V8 med dubbelt avgas och kromade ändrör!

Exteriör

Det första man lägger märke till är det speciella listverket. Och det är outstanding! Spikrakt och sitter tight överallt. Det märks direkt att det aldrig varit demonterat. I fronten har vi en grill, så fin att den ser ut att komma direkt ur N.O.S kartong. Kromsargar runt parkeringljusen lika så. Huv-ornamentet och de kromade ”ögonbrynen” ser ”nya” ut! Kofångarna fram och bak har mycket bra originalkrom. Rak och fin originalkaross med mycket bra passform och finish. Fast och fin känsla i alla fyra dörrarna, som stänger med ett ”klick”. Det gäller även förardörren! På båda skärmarna sitter kromade backspeglar. Alla fyra navkapslar har kvar sin lyster och är spikraka. Alla rutor är original och har kvar ”FoMoCo”-stämplarna!

Interiör

När jag öppnar förardörren ser jag en kliniskt ren dörrgång, och där sitter tre olika Service stickers fullt synliga. En från 1963, en från 1970, och en från 1988. Gummilister och tätningslister i dörrgång fortfarande mjuka och fräscha. Hela inredningen är original, från innertak till golvmatta. När jag sätter mig bakom ratten tror jag för ett ögonblick att jag sitter i en ett år gammal bil. Hela instrumenteringen och brädan är i ”Mint” condition. En imponerande syn! Handskfacket har spikrak pappinsats, utan ett spår av fukt. Och där i ligger original instruktionsbok, och diverse handlingar som tillhör bilen.

Motor

272 Cui V8. 3-speed, on the column med Overdrive. 2-ports förgasare. Har nyare dubbelt avgas med härligt V8-sound. Startar upp och går som den ska. Helt standard i motorrummet. Fabriks kritstreck märkningar fullt synliga. Ford Oil Bath luftrenare!

Underrede

Oj oj oj! Bilen imponerar här med! Jag ser ett orört underrede, lackat i samma färg som karossen. Aldrig underredsbehandlad. Alla golv och ramverk är kärnfriskt. Jag ser inte en enda lagning eller minsta spår av rost! Originaltank som är spikrak.

Skuffutrymme

Jag öppnar skuffen och det första jag gör, är att lyfta på mattan. Där under ser det ut som nytt! Originalfärg utan ett enda spår av fukt. Man brukar i regel åtminstone hitta lite ytrost, men inte här! Pappskivan bakom ryggstödet är i ”nyskick” Original pappskivor i sidan visar inte heller dom några spår av fukt. Frågan är om bilen stått en endaste natt utomhus? Reservhjul med alla tillbehören ligger på sin plats.

Historik

Gått uppe i nordvästra USA i delstaten Montana, inte långt ifrån Yellowstone National Park. Där uppe har dom snörika och kalla vintrar, och det gör bilens skick ännu mer imponerande! Föregående ägare har varit stolta över denna bilen och vårdat den pedantiskt! Vi har flera dokument som indikerar på att bilen endast gått 20,000 US Miles. Vilket innebär 3200MIL. Och inte minst bilens skick indikerar detta. Kom och bedöm själva.

Denna bilen upplevs som charmig, och folk som får ser den smälter direkt för den! Härlig färgkombination både ut och invändigt och mycket krom och utsmyckningar! Ring oss!

Pris: SÅLD!!!