1957 Chevrolet ”Step Side” Pickup Truck

1957 Chevrolet 3100 ”Step Side” Pickup Truck

Hög Coolhetsfaktor på denna Step Side pickup! Utrustad med godsaker som tvåkretsbromsar med skivor fram, insprutningsmotor och 700-låda! Importerad på 80-talet och därefter renoverad här i Sverige!

Motor

Under huven sitter en 350 TBI motor. TBI står för ”throttle body injection” Blocket är daterat till 1986! Automatisk TH700 växellåda, 4-stegs. Korta headers med dubbelt avgas hela vägen. Låter gott! Lättstartad och är riktigt rapp i gången! Uppe i marschfart åker man lugnt och behagligt i runt 80 km/h. Det går att åka 110 också utan problem!

Exteriör

Vilken läcker färg! Alla som har sett den säger samma sak! 7″*15″ stålfälgar med wide white walls sitter som en smäck på en 50-talare som denna! Riktigt läckert stuk på bilen! Den är mycket noggrant lackerad och noggrant ihopsatt. Hur är lacken? 7 av 10 skulle jag säga. Det är uppenbart att man inte har velat lägga det sista jobbet (och pengarna) på att mellanslipa, klarlacka för att få till en utställningslack. Utan målet har varit en presentabel brukslack! Perfekt för den som vill använda grejerna och plocka mil!

Inredning

En blandning mellan gammalt och nytt! Rattstång och ratt är de ursprungliga, och det ger en den rätta känslan när man kör. Rent och snyggt överallt och det känns fräscht när man sätter sig. Modern instrumentering och mätare. Blåtand stereo. Framrutan ser ny ut, övriga rutor orörda.

Underrede

Oj! Här är det påkostat! Ramlyft, och ordentligt rengjort och målat överallt. Platsbyggt avgassystem med helsvetsade skarvar. Ser ut att vara rostfria rör! Längst bak har vi en specialbyggd bensintank i rostfritt. Det betyder att tanken är flyttad från hytten, ett stort plus! 10-bultad bakaxel som är upphängd med kraftiga stag och krängningshämmare. Öhlins stötdämpare bak, så kallade ”coil overs”! Riktig dragbalk med krok och el framdragen.Nya bromsrör och slangar runt om. Tvåkretssystem med nyare brake booster! Skivbromsar fram.

Flak

Snyggt och prydligt här med. Massiva träplankor ligger raka och fina. Observera tanklocket, man fyller upp tanken genom flaket! Rak och fin ”Tail Gate”. Chevrolet bokstäverna är snyggt lackerade med knivskarpa konturer!

Sammanfattning

En riktig 50-talskaramell med underbart klassiskt utseende! Man har gett den en modern touch utan att förlora helheten!

Pris: SÅLD