1957 DeSoto Firesweep

1957 DeSoto Firesweep Sportsman

Låt er inte luras av det patinerade och slitna utseendet. Denna supercoola DeSoto har mycket att erbjuda! Renoverad motor och växellåda, ny kyl, nyrenoverad förgasare och generator, nyrenoverade bromsar med mera.

Motor

325cui V8 motor som går silkeslent, även direkt vid en kallstart. Tryckknapps aut 3-stegs som växlar bra. Stilrent och fint motorutrymme som ser fabriks ut.

Exteriör

Lättskött, bekymmersfri, patinerad och sliten lack. Och det har hela tiden varit tanken att behålla den i detta skicket. Bakre kofångaren är rak och fin, och dom bakre lyktsargarna riktigt fina. Övrigt krom och listverk i vettigt bruksskick. Gott stuk på de här bilarna med läckra fenor!

Interiör

Komplett ny inredning! Nytt innertak, golvmatta, klädsel, dörrsidor med mera. Originalratt i matchande färger, troligtvis har den renoverats för den är jättefin. Orörd instrumentering.

Underrede

Ramlyft på 80-talet och fick ramen med mera rengjort och målat i samband med det. Som ni ser på bilderna är ramen och hjulupphängningar målad grön. Det var högsta mode på den tiden! Jag var i valet och kvalet om jag skulle måla om allt svart, men bestämde mig för att behålla den så här, som ett tidsdokument. Golven är upplagade och riktigt fina faktiskt. Duger gott på en ”brukis” som denna! Bränsleledningen ser ”ny” ut. Fina bromsledningar också!

Skuff

Skuffgolvet är noggrant upplagat, och där är torrt och fint. Fräsh matta i ett material som andas. Reservhjul.

Historik/dokumentation

Bilen köptes in av en Svensk, 4 November 1984 i Long Beach, södra Californien. Bill of Sale finns bevarad. plus lite andra gamla papper från tiden i USA och tullpapper från 80-talet!

Sammanfattning

Ett genomtänkt bygge på denna DeSoto. Den har fungerande värme och är nyservad för säsongen 2023! Efterfrågan på denna typ av bil ökar hela tiden och dom är inte lätta att hitta i detta goa skicket, så ring oss direkt!

Pris: Såld!!