1962 Chevrolet Impala SS

1962 Chevrolet Impala 2dr Sport Coupé

Wow! Vilken häftig Impala! Vanlig Sportcoupé som smakfullt har uppgraderats för att se ut som en ”SS” Har separata stolar och alla SS-emblemen! Och det speciella listverket också!

Exteriör

Originalkaross med en äldre omlackering. Lackeringen visar sin ålder en del, och en och annan skönhetsfläck förekommer. Med som helhet är den blank och fin. Har 14″ stålhjul med heltäckande ”SS” spinner-kapslar. Mycket bra krom på båda kofångarna, och de är raka och fina också. Allt listverk på bilen är jättefint, inklusive det speciellt ”SS” listerna bak och på sidorna. Har dubbla antenner också, som är klockrent på en impala från 60-talet! Framrutan är ny. Övrigt glas orört och mycket fint för sin ålder, inklusive rut-ramarna. Riktigt gott stuk på bilen!

Inredning

Den blå inredningen passar perfekt ihop med lackeringen. Klädsel fram och bak är ny, och man sitter riktigt gott i förarsätet. Mycket fin golvmatta och kickpaneler. Innertaket är orört och visar sin ålder en del, liksom dörrsidorna. Men som helhet är den fättefin! Ratten ser helt ny ut.

Motor

”D” codad 283 V8 med gjutkod ”3756519”. Motorn ser utt att ha varit ur bilen och blivit noggrannt rengjord och målad från topp till botten. Packningar ser nya ut också. Helt nytt MSD tändsystem. Ny generator. Vatten pump och bränslepump ser också helt nytt ut. Rent och fräsht var jag än tittar! Uppgraderad med 3-stegs TH-350 Aut. Fräsch 4-ports förgasare. Går och startar som den ska. Låter riktigt gott!

Underrede

Ser ut att vara helt orörd i alla golv, inklusive skuffgolvet. Torr och fin. Jag hittar inga lagningar. Något mindre ”ärr” i plåten ser jag, men inget att anmärka på egentligen. Nyare dubbelt avgas hela vägen, med fullflödesdämpare. Har fått ett tvåkrets bromssystem monterat, med skivbromsar fram.

Skuffutrymme

Här är det torrt och fint. Kan till och med vara original ytbehandling i skuffen, fortfarande i bra skick. Mattorna är definitivt original och jättefina. Kärnfrisk i plåten!

Helhetsbedömning

Bilens styrkor är

  • Bra motor och drivlina, som troligtvis renoverats.
  • Uppgraderad med 3-stegs Aut och tvåkrets bromsar med skivor fram.
  • Servostyrning och servobromsar
  • Helrätt ”raggarstuk”

En sån här bil kan man använda flitigt utan att behöva vara allt för pedantiskt. Ring oss för att boka en visning!

Pris SOLD!!!