1963 Ford Galaxie Wagon

1963 Ford Galaxie Wagon

Marknaden för Vintage herrgårdsvagnar har blivit starkare och starkare på senare år! De här bilarna tjänade som allt från familjebilar, yrkesfordon till att dra tunga trailers med. De flesta levde ett hårt liv och överlevnadsprocenten är extremt låg! Att hitta ett exemplar som detta är inte lätt idag. Ej modifierad på något vis, inga customhjul eller surfingbrädor på taket. Utan ett helt ”orört” exemplar med löpande underhåll.

Motor

Original X-code bil med 352 V8. Helt standard i motorutrymmet. Original luftrenare och ventilkåpor. Alla slangar och gummidetaljer ser fräscha ut. Nyare bränslepump. Fräsch kylare som ser torr och fin ut. Har servostyrning. Cruise-o-matic Automat. Motorn startar upp lätt och går som den ska. Tät och fin i båda grenrören. 2-ports autolite förgasare med ”taggen” fortfarande på plats. Även vattenpump och drivremmar ser utt att ha bytts nyligen.

Exteriör

Lätt patinerad lack, och perfekt som den är. Hela bilen andas kvalitét! Karossen har klarat sig jättebra från rost. Alla fyra dörrarna är kärnfriska och undre  dörrhörnen är som ”nya”. Stänger med ett ”klick” Kromet är orört och fint för sin ålder. Det speciella listverket på sidorna är spikrakt och sitter tight. Kanonfin i både brakre och främre ”grill” Mycket fina lyktsargar runt om med fräscha lyktglas. Vart man än tittar så ser man att det är en väl omhändertagen bil, som aldrig varit varit nergången eller sliten. Original stålhjul med heltäckande kapslar, också i bra skick!

Interiör

Vilken inredning! Helt otroligt fin! Förmodligen alltid garageförvarad. När jag öppnar dörrarna ser jag en fräscha dörrgångar med originallacken bevarad. Gummilister är original och fortfarande mjuka och fina. Fint innertak i hela koupén och fungerande innerbelysning. Golvmattan är ny. Jag blir nästan förbluffad när jag sitter på förarplatsen, är det originalinredning som har klarat sig extremt bra, och är i nyskick? Eller är den omklädd i 100% korrekta material, och så bra gjort att det ej syns? Jag kan inte säga säkert, kom och bedöm själva. De flesta detaljer har kvar sin ursprungliga lyster! Måste ses! Som ny under instrumentbrädan med intakt torpedisolering och fräscht elsystem.

Skuff

Fin tailgate som öppnar och stänger bra. Bakrutan manövreras upp och ner med en vev. Fällbart baksäte.

Underrede

Ett fint underrede. Ett par av golvbrunnarna är bytta, på fackmannamässigt vis. Fin i golv och ram. Nyare dubbelt avgassystem. Nyare bränsletank. Hela bromssystemet ser nyrenoverat ut med nya ledningar, hjulcylindrar och slangar.

Såna här bilar är roliga att hitta! Kör med den precis som den är, och njut at det fina originalskicket! Annars ett ruskigt bra ämne för den som vill sätta sin egen prägel på den! Eller varför inte ha den som reklambärare för er rörelse? Hur som helst, ni kommer att få mycket uppmärksamhet och uppskattning för denna fina herrgårdsvagn. Idag är efterfrågan stor på allt som är ”udda” och ”sticker ut” från mängden, så tveka inte, ring oss idag!

Pris: SOLD!!!