1963 Ford Galaxie

1963 Ford Galaxie

Orörd originalvagn som måste ses på plats för att komma till sin rätt. En ägarfamilj i North Carolina USA och pedantskött. Mätaren står på 49 000 US Miles (8000Mil), och det är förmodligen korrekt körsträcka, kom och bedöm själva!

Motor

352 V8 (X-Code) som går silkeslent. Tyst och fin i gången. Cruise-o-Matic Automatlåda

Exteriör

Bilen har kvar sin originallack och vad jag kan se är den aldrig bättringsmålad heller. Vad ni ser är vad ni får. Kulören heter ”Chestnut” och man kan kalla den ”kopparfärgad metallic”. Den gör sig bäst ute i solljuset, som får den att gnistra! Några småmärken förekommer men i det stota hela är den extremt fin. Kanske den bästa original-lacken jag sett på en 60-talare. Bilens listverk är spikrakt och de svarta fälten har fortfarande knivskarpa konturer. Fina originalkapslar på stålfälgar. Firestonedäck som ser nya ut. Mycket bra originalkrom med bumper guards fram och bak. Ju mer man synar bilen, ju mer imponerad blir man. Ta en sån sak som gjutkromet på bakre rutstolparna, det är som nytt! Finns inte en enda tendens till porer. Rak och fin överallt. Har ”Door edge Guards” som är ett läckert originaltillbehör!

Interiör

Förardörr som öppnar och stänger med ”ett klick”. Original gummilister som fortfarande sitter tight och är mjuka och fina. Kliniskt rena dörrgångar och instegslisterna är blanka och fina. Klädseln är bara för läcker! Den har silver och bronstrådar som det fortfarande gnistrar om. När man tar plats i förarsätet, känns det som att sätta sig i en ”Ny” bil! Original golvmatta ligger som gjuten i golvbrunnar och över kardantunnel.  Spikrakt innertak. Hatthylla är också rak och fin och den har inga fläckar.

Skuff

När jag öppnar skuffen ser jag direkt att det är original matta som ligger där. Det syns knappt att det legat nåt där. Inte ett spår av fukt. Original papp-sidor spikraka. Reservhjul domkraft och verktyg. Reservhjulet ser ut att vara original och aldrig rört marken! Original kabelhärvor till bakljusen, och ja, de är ”oklippta”!

Underrede

Orörd även här. Inga som helst överraskningar. Original underredsbehandling har skyddat bilen väl. Kärnfrisk plåt överallt. Intakta punktsvetsar i skärmkanter och längst ner i bakskärmar etc…

Historik/Dokumentation

Såld ny på ”English Motor Co Inc” i High Point North Carolina. Första ägaren var en ”Maskey Marwin Smith” boende i Kernersville North Carolina. Därefter har den levt ett stillsamt liv,  i princip i samma by och inom samma ägarfamilj tills vi köpte den vintern 2021!

Sammanfattning

Som jag skrev i inledningen, bilen måste ses! Det är imponerande hur väl omhändertagen den har varit genom alla år. Det är precis så här man vill hitta dom. Inga besvikelser. Köp denna med gott självförtroende! Den första som kommer och tittar köper, ring oss!

Pris: Såld!