1964 Ford Galaxie 500 ”Fastback”

1964 Ford Galaxie 500 ”Fastback”

8 000Mil och pedantskött genom alla år. Köpt av oss från Jacky Jones privata museum i USA. Jacy Jones är en av de större Ford-handlarna på sydöstkusten och känd för sin bilsamling bestående av Boss och Shelby-Mustanger, 427 Galaxies med mera. Då och då öppnar han upp sitt museum och en och annn bil säljs! Denna kommer med original köpekontrakt Från ”Hendersson Motor Co” Spartanburg i South Carolina. Såld ny till en ”Curtis Blackwell” 16 Maj 1964. En 1956 Ford Victoria togs i inbyte för 978 Dollar! Original Window Sticker finns också bevarad och visar att bilen levererades med Bl.a DeLuxe säkerhetsbälten, 390 4v ”Thunderbird” V8, Rocker Panel Mouldings med mera!

Motor

(Z-code) 390 V8 med 4-ports förgasare. Motorn har fräscha tänddlelar och stift, brytarlös fördelare. Mycket stilrent motorutrumme med kromade ventilkåpor och luftrenare. En original luftrenare ligger i skuffen.

Exteriör

En omlackering i snygga kulören ”pagoda green”. Resultatet är riktigt bra. Fram ser jag en grill, som ser ut att komma direkt ur N.O.S kartong. Lyktsargarna fram är nästan lika fina. Original kofångare som är extremt fina för sin ålder, raka och fina också. Listverket på sidorna är riktigt bra det också, ser nästan ut att ha riktats och polerats, för det är spikrakt och skiner som krom. Har både tröskellister och den ovanliga huv-listen längst fram på motorhuven. Dubbla kromade backspeglar som ser helt nya ut.

Interiör

Båda dörrarna öppnar och stänger med ett ”klick” Fortfarande orörd i dörrgångarna och dom är rena och fräscha. Gummilister är original och sitter fortfarande ”tight”.  Jag bedömmer att inredningen är helt orörd, och kanske DEN bästa jag sett. Till och med golvmattan är original och visar inget slitage, inte ens på förarplatsen!

Underrede

Exeptionellt rent och snyggt. Aldrig underredsbehandlad. Original röd primer från 1964 fullt intakt. Kärnfrisk överallt och intakta punktsvetsar var jag än tittar.  Ramen har knappt någon ytrost. Bensintanken ser ny ut. Dubbelt avgas. Nyare luftstötdämpare bak som fungerar!

Skuffutrymme

Helt original här med, och otroligt rent och snyggt! Har kvar original skuffmatta som inte visar ett enda spår av fukt. Lika dant med papp-sidorna, både höger och vänster.

Kom och ta er en titt på denna. Den tål att synas. Färgkombinationen och bilens stuk är tilltalande på alla sätt. Vi erbjuder den dessutom till ett riktigt bra pris!

Pris: Såld!!!