1964 Ford Galaxie

1964 Ford Galaxie

Kolla in denna coola Galaxie! Helrätt stuk på den. 289 V8 med ekonomisk 2-ports förgasare. Snygga US Mags Magnumfälgar med 245:or bak. Dubbelt avgas med underbart V8 Sound!

Exteriör

En riktigt bra omlackering i originalkulörerna ”Vintage Burgundy Metallic” och Wimbledon White” 8Code X/M. Allt listverk på bilen är jättefint, inklusive den speciella grillen och lyktsargarna. Bakkofångaren är omkromad. Framkofångaren är orörd, och den visar sin ålder litegrann. Vi har haft många Galaxie 64:or, men aldrig en 2dr stolpe! Jag tror faktiskt inte att jag sett någon i verkligheten innan!

Interiör

Stiligt värre! Jag gillar färgen skarpt! Rena och fina dörrgångar som ser orörda ut. Spikraka dörrsidor som också är original. Orörd instrumentering i superskick. Den stoppade brädan visar inte ett ålderstecken. Undersidan av instrumentbrädan är också nästan som ny. Golvmattan ser helt ny ut. Ett set i-läggsmattor med broderade Galaxie-emblem höjer trivseln ytterligare. Båda sofforna är proffsigt omklädda i originalstil!

 

Underrede

Hur fräscht som helst, det är så här man drömmer om att hitta dom! Jag ser inte en tendens till rostangrepp, varken i golv eller ram. Tunna fina skarvar överallt. Insida av trösklarna är spikraka. Fin längst ner i alla skärmarna. Denna måste alltid gått i torra förhållanden, annars är dom inte så här fina. Nyare dubbelt avgas som är proffsmonterat. Helsvetsade ljuddämpare i rostfritt. Startmotorn ser ny ut. Motor och låda är rena och fina, och har raka fina oljetråg.

Motor

Original C-code 289 V8 med tillhörande C4 Automat. Motorn går kanon. Man kan sticka in handen genom ratten, och den startar direkt. Låter gott genom det dubbla avgassystemet. Ser ut att ha fått ny vattenpump och nya packningar, för inte så länge sedan. Fräsch bränsleledning fram till två-ports förgasare. Har original luftrenare och det ser i stort sett helt standard ut i motorutrymmet.

Utrustning

Denna Galaxie är beställd minimalt utrustad. Ingen broms eller styrservo. Till och med sk ”Radio Delete” Sitter oljetryck och laddningsmätare under brädan. Modern Stereo.

Skuffutrymme

Inte ett enda spår av fukt, helt otroligt. (se bilderna!) Denna bil har helt enkelt tagits väl om hand, annars är dom inte så här fina. Elsystemet till baklusen har kvar originalflätan, och är oklippt. Imponerande!

Sammanfattning

Förra ägaren ägde bilen i över 20 år, och han var stolt över sin bil. Han var medlem i Galaxie Club of America, det ligger en bunt med medlemstidningar i skuffen! Söker ni en bra och pålitlig bil för en vettig prislapp, då ska ni komma och titta på denna. Det är en riktigt bra bil rakt igenom

Pris: SOLD!!!