1964 Mercury Comet Convertible

1964 Mercury Comet Convertible

Här har ni en otroligt läcker att lägga ögonen på! En ovanlig och eftertraktad bil i  orört originalskick med mycket bra passform och ”finish” på allt.  Helt rätt färgkombination dessutom ”Black on Red”!

Exteriör

Härligt stuk på bilen, som har fått sig en omlackering i originalkulören ”Raven Black”.  Mycket rak och fin i karossen och lackeringen är av hög klass, den ser ut att ha våtslipats och polerats. I samband med omlackeringen fick sig bilen en omgång med nya NOS-delar, som t.ex:

  • Bakre kofångare
  • Door edge guards
  • Listverket på båda sidor
  • Grillen fram och ”bak”
  • Radioantenn

Det måste ha varit en härlig känsla att montera alla NOS-delarna på en nylackerade kaross! Fin svart vinyl-cab, som är elmanövrerad. Bakrutan är klar och fin.

Interiör

Den ser orörd ut i dörrgångarna, och är fortfarande fräsh. Ser ut att vara original gummilister och skraplister. Omklädda säten fram och bak, i originalstil. Man sitter gott i dom. I baksätet ligger två matchande prydnadskuddar som dessutom är smakfullt broderade! Dörrsidorna är original och fortfarande spikraka, till och med belysningen i dom fungerar. Mycket fin instrumentering och bräda. Jag bedömer att bilen alltid stått garageförvarad!

Motor

Rak (200cui) 6-cylindrig motor som går silkeslent och vibrationsfritt. Man kan glida fram i stort sett ljudlöst i denna bilen, ni som ägt bilar med rak 6:a vet vad jag menar! 3-växlad låda sk ”Three on the Tree”. Fungerar som den ska. Riktigt rolig att köra när man fått in den rätta tekniken! Under huven ser det stilrent ut. Ser ut att vara servad med nya tänddelar, ny bränslepump, kylare, förgasare. Original huvisolering sitter kvar och den är helt intakt dessutom.

Underrede

Mycket fin. Golven har aldrig underredsbehandlats och är superfina. Jag ser inte en enda lagning eller spår av angrepp. Nya stötdämpare runt om. Ny bensintank. Nyare avgassystem med dubbla kromade ändrör!

Skuff

Snyggt och prydligt! En ny och fräsh matta och nytt överdrag till reservhjulet. Torrt och fint överallt. Fina kabelhärvor till belysningen.

Sammanfattning

Mercury Comet är mycket ovanliga idag, men de har mycket gemensamt med Ford Mustang och Ford Falcon. Fast Mercuryn är lyxigare i utförandet, och designen på dom är en riktig fullträff! Titta på bakpartiet med läckra bakljus och små men distinkta fenor! Bilen ger ett mycket gediget intryck och är en fröjd att köra med cabben nere. Ring oss!

Pris: Såld!