1965 Buick Wildcat 4dr ht

1965 Buick Wildcat 4dr

Wildcat var det sportiga alternativet i Buick´s fullsize program.  Lyxiga inredningar och mycket krom på de här bilarna! Detta är ett mycket fint och välskött exemplar! Endast två tidigare ägare och låga mil!

Motor

Buick Nailhead 401cui V8. TH400 Aut. Orörd maskinellt. Enkelt avgassystem sitter fortfarande kvar. Helt standard i motorutrymmet och det snyggt ut när man öppnar huven! Servostyrning och bromsar. AC också, systemet är intakt men kompressorn kyler ej.

Exteriör

En omlackering i originalkulören (på 80-talet). Ser fortfarande bra ut för att vara en över 30 år gammal lack. Rak och riktig bil. Kärnfrisk originalplåt. Orört krom på kofångarna, jag putsade upp kromet och de blev riktigt fina. Fina glasrutor men framrutan har tyvärr fått en spricka, längst till höger som ni kan se på bilderna. Fint listverk runt om, extrautrustad med door Edge guards! Grillen och bakstam är av gjutkrom och de är båda mycket fina! Bland de absolut bästa jag sett faktiskt. En cool detalj är tankpåfyllningen, som sitter dolt bakom Buick emblemet bak! Stålfälgarna är jättefina i lacken och de speciella Wildcat kapslarna mycket fina också!

Inredning

Inredningen GÖR verkligen hela bilen!  Den är helt otrolig! Det känns nästan som att sätta sig i en ”ny” bil. Urläcker mörkblå klädsel som det fortfarande ”gnistrar” om. Stoppningen känns som ny även på förarplatsen, man sitter riktigt gott i dom skålade sätena. Spikrak instrumentbräda utan en enda tendens till sprickor i, inte ens runt högtalargallret. Orörd originalratt fortfarande som ”ny”. Fina instrument och allt invändigt krom är jättefint. Jag provsitter baksätet också och tänker för mig själv; här kan det knappt ha suttit någon??? Fint innertak och fin golvmatta. Hatthyllan är spikrak och jag ser inte ett enda spår av fukt! Dörrsidorna är spikraka även dom, hela vägen ner.

Underrede

Mycket fin här med. Det märks på framvagnen att den inte gått långt. Kärnfrisk i alla golv inklusive skuffen! Intakta punktsvetsar längst ner i båda bakskärmarna!

Skuff

Här ser det fint ut! Fin på insida av skuffluckan. Mjuk och fin gummilist. Original skuffinredning helt intakt. Raka fina pappsidor. Domkraft, reservhjul och verktyg ligger på sin plats!

Historik/dokumentation

Bilen har endast gått 37271 US Miles, det innebär knappt 6000 Mil! Vi köpte den av en äldre gentleman som själv ägt den sedan 1984.  Vid köpet frågade vi lite försiktigt, om hur det kommer sig att den gått så lite? Mannen tänkte efter en lång stund och så sa han; -”jag har inte kört så mycket med den, och han som hade den innan mig körde inte så mycket med den han heller… Och så enkelt är det ju faktiskt…!

I skuffen ligger det en bunt med intressant dokumentation, se bilder>>> Title från 1984 som styrker det låga miltalet, build sheet, original windowsticker som visar att bilen kostade över $5,000 när den såldes ny. Original köpekontrakt, instruktionsböcker, protectoplate. Första ägaren var en ”Sydney Singerman” och bilen togs ut ny på ”Mowry Buick” Forrest Hills N.Y! Forest Hills ligger på Long Island i centrala New York!

Sammanfattning

Alla GM,s 1965or är speciella, inte minst Buick Wildcat! År 1965 var de som allra mest kromtyngda, och det var detta år som 400-lådan introducerades! 1966 försvann mycket av kromet, det var helt enkelt för dyrt att bygga bilar på det sättet… Denna är riktigt fin, ring oss!

Pris: Såld!