1965 Chevrolet Impala 283 V8 Aut

1965 Chevrolet Impala 283 V8 Aut

Nu har vi fått in en Impala 65! Alla GM:s 65:or har blivit klassiker, de var alla fullträffar i designen! Impala 65 är kanske DEN mest eftertraktade Impalan!? Denna är i bra skick med solid kaross och mycket fina golv. Snygg färgkombination dessutom!

Motor

Utrustad med Chevrolets ”skottsäkra” drivlina med 283 V8 och Powerglide Aut. Lättstartad och går precis som den ska. Låter gott genom det dubbla avgassystemet. Motorutrymmet är rent och snyggt och ett ”Chrome dress up kit” har monterats. Jag noterar att två-portsförgasaren sitter kvar, det är faktiskt inte ofta man ser det på de här bilarna. Vattenpump och generator ser ut att ha bytts ut på senare år. Har servostyrning och den fungerar bra.

Exteriör

En äldre omlackering som jag skulle ge en 6:a av en 10:a. Sätter jag mig ner och tittar ut med karossidorna, är de lite vågiga. Lite flammig i metallen på sina ställen om man synar den noga. Finns också någon mindre skönhetsfläck. Kromet fram och bak är i mycket bra skick, liksom grillen och lyktsargarna fram. 15″ Kromfälgar med feta BF Goodrich däck passar perfekt. Framrutan ser helt ny ut, övrigt glas är original.

Inredning

Sätena fram och bak är omklädda och i bra skick. Alla fyra dörrsidor lika så. Skaplig golvmatta och innertak. Instrumenteringen och brädan visar sin ålder en del, men ger ändå ett bra intryck med tanke på sin ålder. Originalratten är riktigt fin!

Underrede

Underredet på en bil, är dess ”Fundament” Det är det första jag tittar på, när jag synar en bil. Här kan jag säga att jag blev imponerad. Original i alla golvbrunnar och kärnfrisk. Original ytbehandling som är helt intakt under. Kärnfrisk längst ner i alla fyra skärmarna. Ramen är också den ”Kärnfrisk” Den enda lagning jag hittar, är ett parti av skuffglovet som är utbytt.

Skuff

Ser delvis ut att vara original ”Spatter Paint” i skuffen. Reservhjul och matta ligger där. Domkraft och verktyg saknas.

Sammanfattning

En bil fär den som inte nödvändigtvis är ”Pedant”. Och för dig som vill ha en pålitlig, prisvärd bil som ni kan ha roligt med och plocka många härliga mil med! Importerad 2015, därefter hos en ägare i Forserum.

Pris SOLD!!!