1965 Dodge Coronet

1965 Dodge Coronet

Kolla in denna Old-School muskelbil! 1965 Coronet var en vanlig syn på drag-strippen under 60-talet! Denna är byggd i den andan, och den är en riktig tuffing! Helt otrolig 440 Six Pack motor som är bland det starkaste vi haft!

Har varit inlämnad på Double A Custom i Vingåker för uppgradering av styrning, hjulupphängning och bromsar. Uppgraderingar för 150 000kr! Mycket fin bil och jag lovar er att ni hänger av det mesta med den!

Motor

Vilken motor!!!  440 Six pack! 25364306-kodat block, daterat till 1966. 3-holley förgasare uppe på ett edelbrock alu-insug. Six Packen ser proffsigt installerad ut,  både när jag tittar på länkaget och vakum-ledningar. Feta headers som är snyggt monterade. Aluminium-toppar. Framför motorn ser allt ”Custom made” ut och är i aluminium. Stor aluminiumkyl med 4 el-fläktar. Extern oljekyl. Modern AC-kompressor snyggt monterad (och den kyler!) 3-stegs 727 Aut. Diffad 8 3/4 bakaxel med gjutkod 2881489, (som brukar ses som den bästa 83/4 axeln) Motorn är välbyggd! Startar lätt och går stabilt på tomgång. Inga som helst dödpunkter någonstans i registret! Märks direkt att six-packen fungerar som den ska. När man öppnar spjällen fullt ut hörs ett vrål från motorn, och det blir två svarta streck direkt om man inte är försiktig! Som att köra på vintern! Från början gav de här motorerna imponerande 390hästar, inga papper på motorn men den lär ge BETYDLIGT mer. Vet ej säkert, men med tanke på bottendraget och vridet skulle jag inte bli förvånad om det sitter ett stroker-kit monterat.

Underrede

Bilen är mycket fin i både golv och ramverk och jag ser direkt att här är det påkostat! Bara $$$-grejer dessutom! Bilen har varit på Double A Custom för kunden ville ha väghållning, styrning och bromsar som matchade bilens motor. Så hela framvagnen är proffsrenoverad. Blästrade och lackade övre och undre bärarmar. Kulleder och styrstag ser helt nytt ut. Ny Borgeson styrsnäcka. Wilwood skivbromskit runt om med nya bromsrör och stålomspunna slangar. Kraftiga krängningstag fram och bak. Nya polyuretan-bussningar. Nya stötdämparempare med Bilstein bak. Bakaxeln är en 8 3/4 med diffspärr. Den är upphängd i bladfjädrar och upp-biffad med så kallade Caltracs för bättre fäste och snabbare starter. Utväxling på ca 3:23, går både att bränna däck och köra långt med. Jättefin bensintank som är rak och fin. Nyare avgas med fullängds headers och Flowmasters!

Exteriör

Allt krom och listverk på bilen har renoverats och är i bra skick! Snyggt lackad i gulddetallic och med vitt tak. Ingen utställningslack, någon imperfektion finns, men inget man stör sig på. Jag skulle ge den en 8 av 10. 17″ Revolution fälgar med nästan nya däck. Karossen har klarat sig jättebra från rost, är fin på alla ställen där typisk rost brukar förekomma.

Inredning

Snyggt omklädd i custom-material, riktigt nära originalet. Matchande innertak som set nytt ut. Golvmatta lika så, med matchande i-läggsmattor. Fin mittkonsoll med B&M-shifter. Sitter custom-mätare strax över konsolen med ladd, oljetryck och vattentemp. All innerbelysning fungerar! Klassisk nitad grant-ratt!

Skuff

Rent och snyggt. Ser ut att vara original bakskärmar, och när jag tittar upp under hatthylla och framåt i hjulhusen ser det helt och intakt ut. Skuffgolvet är friskt. Batteriet sitter bakom baksätet.

Sammanfattning

1962-1965 Chrysler B-body är tuffa krigare! Denna har motor, väghållning, styrning som backar upp detta härliga stuk med råge! Här får ni en frän busbil/gatbil som ni kan ha mycket roligt med, ring oss!

Pris: Reserverad!