1965 Pontiac Bonneville Convertible

1965 Pontiac Bonneville Convertible

Wow! Vilken läcker Bonneville Cab! Black Plate California bil som kom till Sverige 2010!

Långa och låga ”Wide Track” linjer, dessa linjer förstärks av luftfjädringen i nedsänkt läge! Ser coolt ut när den står parkerad nedsänkt ”på backen”!

Snyggt lackad i sin originalkulör ”Reef Turqoise”!

Exteriör

Detta är några av de läckraste bilarna från mitten av 60-talet! Och i denna färgsättningen är den helt otrolig! Den uppvisar imponerande kaross som är spikrak och rostfri.

Den är utrustad med luftfjädring runt om och systemet fungerar klanderfritt. Splitter nya kromade (svindyra) American Racing 18″ Fälgar med splitter nya däck.

Som sagt det här är kromtyngda bilar! Fram har vi kromad grill och kromade lyktsargar i mycket bra originalskick. Kofångaren är omkromad. Tröskellisterna är  i polerat rostfritt och de är raka och fina utan skador. Bakstammen är superfin, bland de bättre jag sett! Omkromad bakkofångare också.

Allt linjerar mycket fint på denna bilen. Dörrarna öppnar och stänger med ”ett klick”

Caben är i vinyl med glasruta. Den är inte krit-vit utan går mer åt beige. Cabställningen  är superfin, har fortfarande kvar original ytbehandling. Den går perfekt upp och ner!

Inredning

Bonneville Cabbarna är kända för sina lyxiga och påkostade inredningar. Kromtyngd instrumentbräda och trä-inlägg i äkta valnötsträ. Säten med äkta läder i sittbrunnarna med mera. Denna har kvar originalklädsel och den har åldrats med värdighet. Instrumentbräda och ratt i superskick. Dörrsidor fram och bak snyggt omklädda. Golvmattan ser ny ut, och den är snyggt installerad. Original Pontiac i-läggs mattor som är jättefina.

Specialgjord mittkonsol med mätare för luftfjädringen, högtalare och stereo med USB och Bluetooth. Riktigt gott tryck i stereon. Baslåda diskret monterad i skuffen och bara $$$-grejer.

Motor

Original YF-Codad 389:a som går tyst och fint. Troligtvis orörd maskinellt. TH-400 Aut som växlar perfekt. Motorutrymmet är snyggt renoverat med lite extra krom och fint ytbehandlat överallt. Snyggt lackad sidenmatt på insidan av huven. Servostyrning och servobromsar.

Underrede

Helt otroliga golv som är original och nästan kliniskt rena. Aldrig underredsbehandlad så jag ser direkt hur fin och intakt den är i plåten. Jag ser inga spår av rost längst ner i framskärmarna. Längst ner i bakskärmarna ser jag intakta fabriks punktsvetsar.

Skuff

Insidan av skuffluckan har kvar originallacken och original etikett för ”Jack Instructions”. Och det är imponerande hur bra den har klarat sig! Original ”Spatter Paint” delvis mycket fint bevarad, det är inte ofta man ser det. Kärnfrisk i plåten.

Sammanfattning

Det här är rent ögon-godis! Och den går lika bra som den ser ut. Den tål att synas, inga besvikelser. Dokumenterad California bil. Original Title och Black Plates som är knutna till bilen finns och ingår i köpet!

Pris: ***SÅLD***