1966 CHEVROLET IMPALA SS 396 V8 4-SPEED

1966 CHEVROLET IMPALA SS 396 V8 4-SPEED

Fullsizemuskler!!! Detta är en äkta Impala SS.  Den har vin code 16837 = Impala Super Sport V8. Den har en stark 396-motor, som går underbart. Tight och fin i styrningen. Kopplingen lirar perfekt med bra känsla i pedalen. Riktigt rolig att köra. Underbart att dra den på växlarna! Jag skulle kalla detta för en busbil, en bil för den som gillar att KÖRA! Går ej att jämföra med en trist automatare med smallblock!

MOTOR/DRIVLINA

396 Motor med gjutkod 3985440, daterad till 1968. Motorn går riktigt bra, mycket stark. Svarar blixtsnabbt på gasen, och går klockrent genom hela registret, utan dödpunkter. Svarar bra när sekundärerna öppnas också. Enligt förra ägaren är motorn renoverad. Man ser att den har nya packningar, och är rengjord och målad med korrekt färg. 4-vxl Manuell. Har dubbelt Flowmastersystem med underbart ljud. 10-bultad bakaxel (ej diff)

Underrede

Ser rätt så original ut. Lagad på de klassiska ställena, längst ner i bakskärmar, skuffgolv och någon golvbrunn är utbytt. Ser mycket fin ut i hela ramen. Båda trösklarna är raka och jättefina. Luftstötdämpare bak. Proffsigt uppgraderad med ventilerade och hålborrade skivor fram. Har nyare brake booster med två-kretssystem. Motorn är ren och fin även undertill, har nya frostpluggar och motorfästen.

EXTERIÖR

Rak och fin kaross. Har en äldre omlackering som är blank och fin. Någon mindre skönhetsfläck förekommer, men inget man stör sig på. Splitter nya Cragar S/S fälgar med fläskiga 275:or bak. Fälgarna gör verkligen hela bilen, och signalerar att det finns muskler under huven! Mycket bra krom på kofångarna. Listverket är i bättre bruksskick. Bilen har ett härligt stuk!

INTERIÖR

Svart ”SS” inredning som innebär Separata stolar med mittkonsoll. Rätt så original invändigt. Modern stereo med AUX-ingång. Sitter tre extramätare för laddning, oljetryck och vattentemp. Fungerande värme.

Sammanfattning

Det är något speciellt och brutalt, med en fullstor Amerikansk bil med big Block och 4-vxl manuell växellåda! Känn dragläget. Hör och känn motorn jobba under den enorma huven. Adrenalinet pumpar när man drar den fullt ut på växlarna. En bra bil för pengarna. Ring oss idag!

PRIS: SOLD!!!