1966 Ford Mustang Coupé

1966 Ford Mustang Coupé

Denna mustang importerades av Nians från Texas år 2019. Där hade den haft samma ägare sedan 1990! Uppvisar mycket fin originalkaross utan några lagningar. Rikligt utrustad med AC, vinyltak med mera!

Motor

A-code 289 V8 på 225 hk. Motorn går tyst och fint. Enkelt avgassystem sitter fortfarande kvar. Original 4-ports förgasare. C4 3-stegs Aut. Motorutrymmet ser helt standard ut. Original luftrenare och ventilkåpor. Raka och fina innerskärmar där bilens Vin# fortfarande har kvivskarpa konturer. Bilens ”Buck Tag” sitter kvar och är spikrak. Den visar vilka options bilen var utrustad med

Exteriör

Jag ser en rak och fin originalkaross. Kärnfrisk i alla fyra skärmarna. Raka fina trösklar. Punktsvetsarna i bakre skärmkanter är fortfarande synliga. Står på 14″ originalhjul med heltäckande spinnerskapslar. Vinyltaket är fortfarande fint och det har inga skador eller bubblor under. Krom och listverk är också fint! En äldre omlackering i originakulör, ingen utställningslack men den är presentabel.

Interiör

Originalutrustad med den snygga ”pony” inredningen, (Code 65B). Det innebär DeLuxe dörrsidor med ”cortesy Lights” och ”Pistol Grip” dörrhandtag. Kickpaneler med textilmatta och kromlist. Tre-ekrad sportratt. Speciell två-färgad klädsel med galopperande mustanger i ryggstöden! Fortfarande rätt så original invändigt, men golvmattan och klädsel fram är bytt.

Skuffutrymme

Ser helt original ut här med. Minimalt med spår av fukt. Reservhjul och alla tillbehör ligger där. Elsystemet ser helt intakt ut, och det är orört originalsystem.

Underrede

Bilen ser ut att aldrig varit underredsbehandlad, så allt syns. Golven är riktigt fina och solida, endast lite ytrost. Ramverket är spikrakt. Nyare bensintank och armatur. Torr och fin under både motor och låda.

Door Tag info

Att hitta en så här orörd och intakt Mustang med denna utrustning är mycket svårt idag. Den har den stora A-kod motorn, Vinyltak, Pony-inredning, Door edge guards, luftkonditionering, servostyrning, spinnerskapslar med mera!

Pris: SOLD!!!