1968 Buick LeSabre

1968 Buick LeSabre 350 V8 Aut

Wow! Kolla in linjerna på denna fina coupé-modell! Buick Wildcat och LeSabre hade så kallad ”Coke Bottle” design, till skillnad från Electra som hade rakare och mer formella linjer. Idag är de här bilarna mycket svåra att hitta. Få verkar ha överlevt!

Denna uppvisar mycket bra intakt skick. Rak och fin kaross och orörd inredning i nära ”mint” condition!

Motor

Original Buick 350 V8 på 230 hk. Ekonomisk 2-ports förgasare. Super Turbine 300 2-stegs Aut. Motorn går helt underbart! Andas genom nyare dubbelt avgas med kromade ändrör. Helt standard i motorutrymmet. Original ”satin black” färg på innerskärmar och torpedvägg. Har servostyrning som funkar perfekt. Går bra på vägen och lugnt och behagligt uppe i marsh-fart.

Inredning

Bilen har 100% orörd originalinredning, från golvmatta till innertak. Och jag är imponerad!  Jag sätter mig i förarsätet som ej är nersuttet, det känns nom nytt! Jättefin Originalratt. Kristallklar instrumentering med kliniskt rena mätare. Spikrak instrumentbräda utan en enda spricka. Spikraka dörrsidor med den speciella krom-dekoren helt intakt. El-säte som fungerar. Förmodligen alltid garageförvarad.

Exteriör

En omlackering i en snygg färg som har lite mer metalligeffekt än originalkulören. Rak och fin i karossen. Kofångarna fram och bak är omkromade. Grillhalvorna (som är i gjutkrom) är extremt raka fina. Bakljuskromet lika så. Allt listverk är rakt och fint. Original gummilister fortfarande fräscha. Framrutan ser ut att vara bytt. Övriga rutor i mycket bra originalskick, även den liggade bakrutan ser fräsch ut och har inte en repa. 15″ Buick Mag Wheels är pricken över ”i”!

Underrede

Inga konstigheter. Rena fräscha golv, som är orörda. Även ramen är fin. Dubbelt avgas som ser rätt nytt ut.

Skuffutrymme

Original reserhjul som ser ut att aldrig ha rört marken! Domkraft med tillbehör på sin plats. En nyare omgång med ”Spatter Paint” Elsystemet helt intakt. Endast någon mindre lagning förekommer.

Som jag skrev i inledningen, de här bilarna ser man sällan till salu. Denna är i bra skick och levereras nybesiktigad. Bara att tanka, vrida på nyckeln och njuta!

Pris: SOLD!!!