1968 Chevrolet Camaro 383 V8 Aut

1968 Chevrolet Camaro 383 V8 Aut

Kaxigt stuk på denna Camaro med 15″ kromfälgar och feta bakdäck. Splitter ny kraftfull 383 Cui V8 på 457 Hästkrafter.  Så ja, den har en drivlina som backar upp det kaxiga utseendet med råge!

Motor

Splitter ny 383 cui V8 motor som beställdes från Summit Racing U S A. Renoverad och förstärkt TH-350 Aut. Bakaxeln är en 10 bultad med diff, och den är nybyggd med en ”Eaton” Posi med 3:55utväxling. 383:an är som sagt helt ny, och av märket ”Blue print Engines”. De bygger high performance motorer som kommer intunade, inkörda och klara. Installationen av hela drivlinan är gjord av JJ Performance i Norrköping med papper på allt! Se bilder på effektkurva med mera>>>

Ser mycket snyggt och stilrent ut i motorutrymmet. Kraftig aluminiumkylare med inbyggd oljekyl och elfläkt. Tvåkretsbromsar med skivor fram. Servostyrning som funkar perfekt.

Hur är den då att köra? Helt suverän, och det finns effekt så det räcker och blir över! Inga problem att rita två kolsvarta streck om man vill. Startar upp blixtsnabbt. Går stabilt på tomgång och svarar på gasen direkt! Känns tight och fin. Går fint på vägen. Förra ägaren körde den från Norrköping och hit, ca 20 Mil och den gick som en dröm hela vägen.

Exteriör

Kanonfint lackerad i en snygg blåmetallic kulör. Det gnistrar om Camaron när den kommer ut i solljus! Lacken ser ut att ha mellanslipats för den ligger som en spegel. Fint listverk, runt om. Grillen ser helt ny ut. Fina lyktsargar krom med mera. 15″ kromade American Racing fälgar. Däcken är som nya med fläskiga 275:or bak!

Interiör

Den är inte som ny invändigt, vissa detaljer är orörda och de visar sin ålder en del. Men helhetsintrycket är mycket bra! Spikraka dörrsidor och och den är ren och fin i dörrgångarna. Instrumentbrädan ser helt ny ut. Chevrolet sport-ratt med borstade aluminiumekrar, passar perfekt! Framsätena och baksätet är garanterat omklädda, men de är inte som nytt. Jättefint innertak som är proffsigt uppsatt, fina solskydd också.

Skuff

Kärnfriskt skuffgolv som garanterat är utbytt och det är proffsigt installerat! Golvet är målat med så kallad spatter print. Bägge bakskärmarna är också nya och de är installerade på fackmannamässigt vis.

Undersida

Ser riktigt bra ut under hela bilen. Längst bak har vi en ny bensintank med ny ledning hela vägen fram. Avgassystemet ser ut att vara byggt i rostfritt, kopplat till fullängds headers. Proffsigt upphängt också. Nya golv som är snyggt installerade och fint målade i sidenmatt. Fram sitter det standard framvagn med skivbromskit. Jag ser nya bromsrör och slangar runt om. 10-bultad bakaxel med diffspärr! Startmotorn är en kraftfull MSD Dynaforce!

Sammanfattning

Klassiskt gatbilsstuk på denna Camaro och föregående ägare har plöjt ner över 150 000kr på drivlinan. Vi erbjuder den till helrätt pris, du bygger inte en själv för dessa pengar och de är svindyra i USA. Ring oss!

Pris: Såld!