1968 DODGE CHARGER 440 MAGNUM V8 4-SPEED

1968 DODGE CHARGER 440 MAGNUM V8 4-SPEED

Helt otrolig kaross och lack! Det blir inte mycket bättre än så här! Renoverad av en toppklass, restaurerings verkstad ”Z-rodz & Customs” Z-Rodz har riktat in sig på kunder med fet plånbok, som vill bygga sin drömbil. De är kända både för originalrenoveringar men framför allt vilda Custombyggen! De gjorde kaross, lack och inpassning på denna Charger! Resultatet är imponerande. Svart lack med flera lager klarlack. Hela karossen linjerar mycket bra med jämna fina springor.

Exteriör

Outstanding!!! När jag skriver detta hänger bilen på lyften, i ögonhöjd. Och den ÄR verkligen spikrak. Finns inga svagheter i lacken, den ligger som en spegel! Från toppen ända ner till undersida av trösklarna. Jag ser inte en enda bubbla! Kulören ser ut att vara blanksvart. Men tittar man noga eller i solljus så ser man spår av röd ”Candy”! Måste ses! Fälg & Däck kombination är klassiska Cragar S/S med feta 275/60-15 bak, på 8″ fälg. En annan cool detalj är vinyltaket! 1970 fanns ett ovanligt tillbehör som kallades ”Gator Grain Vinyl Top” Det vill säga Alligator skinn! Endast vissa utvalda återförsäljare kunde erbjuda detta coola tillbehör, och det marknadsfördes inte i några broschyrer. Bara Ca 5% av vinyltaksbilarna hade ”Gator Grain” så det är inte en vanlig syn. En röd Bumble Bee stripe som är proffsigt installerad. Bra listverk och krom runt om, inklusive vent-rutorna.

Interiör

Fräscht här också. Nyklädda stolar och baksäten i korrekt material. Stolarnas underreden är rengjorda och snyggt lackerade, och stoppningen känns fast och fin. Instrumentbräda ser helt ny ut, så även matta och innertak. Nya dörrsidor också. Hela mittkonsollen skiner som om den vore ny, och en korrekt ”Pistol Grip” shifter sitter monterad. Bilar med mittkonsoll hade en speciell spak, och de är idag mycket svåra att få tag i. Instrumenteringen ser orörd ut och den är helt intakt, inkl originalradion och alla reglage. Ny papp-insats i handskfacket

 

Underrede

Mycket imponerande! Allt ser fräscht ut. Samtliga golv ser nya ut och har lackerats med gummibaserad ”body” Bakaxel och bladfjädrar har rengjorts och lackerats ”sidenmatt”  Växellådsbalk och K-balk lika så. Helt nytt bränslesystem med ny tank och tankband. Nya bränsleledningar och ny tankarmatur också. Samtliga bromsledningar nya i rostfritt stål. Till och med handbromsvajrar är nya. 4 nya stötdämpare. Renoverad framvagn med skivbromsar fram och uppdaterad till kuggstångsstyrning.

Motor/drivlina

440 Block med gjutkod ”3698860 440-9”. Motorn är stark. Baserat på ljudet och gången tippar jag på att en annan kam sitter monterad. Ministarter. 4-växlad manuell låda. Diffad 8 3/4 bakaxel med gjutkod 2070742. Motorutrymmet är lika snyggt lackerat som restan av bilen. Eftermarknads brakr booster med tvåkretssystem. Har aluminiumkyl, med fläktkåpa monterad.

 

SOLD!!!