1968 Mercury Colony Park

1968 Mercury Colony Park Station Wagon

Denna ovanliga bil importerades från USA 2010. Den är i ett fint originalskick och ger ett gediget helhetsintryck!

Exteriör

Träsidorna ser ut att nyligen ha folierats om, ett fint jobb! Lackeringen ger ett bra helhetsintryck, jag ser endast några få mindre anmärkningar. Mycket fint listverk runt om hela bilen. Kofångarna fram och bak är original och fins för sin ålder. 15″ stålhjul med skapliga däck. Originalkapslar ligger i skuffen, tillsammans med en hel del ”godis” och NOS-delar. Den är extrautrustad med takräcke och rails, dubbla backspeglar, fotsteg på bakre kofångarn.

Interiör

Riktigt fin faktiskt! Original klädsel och dörrsidor i gott skick. Innertaket är nytt, och det är proffsigt monterat. Fin golvmatta, kanske utbytt för längesedan? En träratt sitter i nu, men en kanonfin originalratt ligger i skuffen. Instrumentbräda och instrumentering i toppskick, inget att anmärka på.

  • Fungerande värme, AC urkopplad
  • Fungerande Stereo 8
  • Elsäte
  • Elhissar (alla fungerar förutom vänster bak)
  • Elbakruta som fungerar

Motor

Original Z-codad bil med 390cui V8-motor. Motorn är lättstartad och spinner fint. Inga missljud vid kallstart. Under huven ser jag original luftrenare och ventilkåpor. Nyare Edelbrock förgasare.

Skuff

Baklämmen kan öppnas åt sidan alternatvt fällas ner. Den är frisk i baljan och där rejält med utrymme! Som ni ser på bilderna ligger där en del reservdelar som ingår i köpet! Bakre ryggstödet fälls ner med ett enkelt knapptryck, och då får man ett lastutrymme på 2,30!

Underrede

Jag ser orörda golv som är fina och solida. Kärnfrisk i baljorna längst bak. Den är noggrant underredsbehandlad. Bak sitter det luftstötdämpare som fungerar. Dubbelt avgas med fullflödesdämpare. Mullrar gott på tomgång!

Sammanfattning

Det här var rena lyxbilar när de var nya och de riktade sig direkt till framgångsrika familjefäder. Den här, den lär ha kommit med en saftig prislapp med tanke på all utrustning! Fortfarande i gott skick och vi erbjuder den till helrätt pris.

Pris: 229 000kr