1969 BUICK ELECTRA 225 2DR HT 430 V8 AUT

1969 BUICK ELECTRA 225 430 V8 AUT

Denna Buick Electra har vi köpt på original Title från 1969. Det vill säga att bilen har bara haft en ägare/brukare. Men det är inte det som är det bästa, utan det är hur påkostad bilen är! Historien om bilen är att första ägaren bestämde sig för att återställa sin bil till nyskick, eller bättre! Detta var ca år 2005. Enligt uppgift plöjdes ca 65 000 Dollar ner i bilen. Bara Lacken kostade över 20 000 Dollar!

EXTERIÖR

Wow! Bilen är så blank att man drunknar i lacken. Man skulle kunna läsa en tidning i reflekteringen! Den är garanterat klarlackad ett antal gånger, och mellanslipad där emellan. De som gjorde underarbetet måste varit riktiga experter, bakskärmarna är spikraka! De som lackat en sådan bil vet hur svårt, och tidskrävande detta är! Kofångarna är omkromade. Allt listverk är också renoverat, och linjerar mycket fint. Lackeringen är lite mer klar-röd än vad originalet är, och det passar fint ihop med den Cremefärgade läderinredningen. Vinyltaket är nytt. Originalkapslar som är raka och fina.

INREDNING

Hela inredningen är ”ny”, eller renoverad! Omklädd i Creme-färgat läder, inklusive innertak, solskydd, instrumentbräda, dörrsidor, hatthylla, ratt med mera. En cool detalj är att FM-radion fungerar! Häftigt att kunna välja kanal med selectorn. ”Cut pile” golvmatta ger ett lyxigt och ombonat intryck. Praktiska gummimattor med Buick-emblem.

MOTORUTRYMME

Holy Cow! Här är det som nytt också! Man har till och med gått längre än vad de gjorde i fabriken 1969. Luftrenaren och innerskärmarna är lackade blanksvarta, och man kan spegla sig i dom! Ventilkåpor lika så. Korrekta dekaler sitter monterade överallt, inklusive på AC-kompressorn. Kyl och AC-kyl ser ut som nytt. Fräsha gummislangar. Huvgångjärnen är rengjorda och lackerade. Insida av motorhuv är klinisk ren, huvisoleringen ser splitter ny ut. ”Splash shields” sitter korrekt monterade.

UNDERREDE

Bilen har ramlyfts. Ramen är rengjord och lackerad. Bussningar mellan kaross och ram är bytt. Insida av innerskärmar rengjorda och lackade i sidenmatt. Bakaxel, bensintank och bärarmar är också lackade ”sidenmatt” Spikraka trösklar som ligger kant i kant. Den röda lackeringen är lika fint lagd, ända längst ner i alla fyra skärmar och trösklar.

SKUFFUTRYMME

Här ser det ut som att bilen rullade av bandet, för en timme sedan! Ett snyggt lager ”spatter paint” som inte visar några spår av fukt. Pappsidorna är spikraka och fläckfria. Korrekt monterad domkraft, och även den är rengjord och lackad. Insidan av skuffluckan är spegelblank.

Buick Electra var Buick´s top of the line 1969. Bara Cadillac stod högre i rang. Detta är alltså en ren lyxbil. Och det märks på komforten som är helt otrolig! Faktum är att dagens bilar har svårt att mäta sig… Motorn går mjukt och fint, och är tyst. Bra känsla på vägen

Att göra en ”Frame off” renovering är ett mycket omfattande arbete, och ingen dans på rosor. Ofta tar det flera decenium, med flera olika ägare inblandade! Det tar sig turer man inte vågade drömma om när man en gång började plocka isär… Och plocka isär en bil kan vem som helst göra, och det kostar inget! Men sedan när allt ska göras i ordning, då krävs tid, kunnande, pengar… och tålamod…

Här är jobbet gjort, och vi bedömmer att det är en av de allra finast renoverade Electra som gjorts. Ring oss för att boka en visning!

Pris: SOLD!!!