1970 Dodge Charger

1970 Dodge Charger 440 Six Pack 4-Speed

Brutal Svart Charger med 440 Six Pack motor och 4-växlad manuell låda! Svart inredning med mittkonsoll och Hurst Pistol Grip Shifter. Dana 60 bakaxel!

Motor

Original 383 motor borta sedan länge. Nu sitter där en 440 med Six Pack förgasare! Gjutkod på blocket är ”2536430” med datumkod 4-6-69. 833 4-Växlad manuell växellåda. Dana 60 bakaxel. Stilrent motorutrymme! Ny Brake Booster. Six Pack luftrenare med korrekt dekal.

Exteriör

Chargern är rak och fin i karossen med bra springor runt om. Dörrarna öppnar och stänger med ett ”Klick”, till och med med rutorna uppe.  En äldre svart lackering som fortfarande ser riktigt bra ut.Den lackades för ca 30 år sedan och inga bubblor eller blåsor har kommit på de här åren, känns tryggt!  Framkofångaren är ny. Bakre ser också bra ut och är rak och fin. Bra listverk runt om på hela bilen. Mycket fina glasrutor! Framrutan ser ny ut, övriga rutor har kvar Chryslerstämplarna och när jag tittar noga ser jag att de är original-tonade! Fälgarna är klassiska Rallye Wheels. Bak sitter det friska 275/60-15″! Klockrent utseende!

Interiör

Nyklädda framstolar och baksäte. Klädsel från Legendary, installerad av CH-Trimshop med ny stoppning. Nya dörrsidor, hatthylla och kickpaneler också.  Hela inredningen ger jättebra intryck! Fin instrumentering och bräda. Hurst Pistol Grip Spaken är en cool detalj! De här växelspakarna gjorde debut 1970, ligger som gjuten i handflatan! Mäktig känsla att dra den på växlarna…

Skuff

Nyare skuffgolv och det är proffsigt installerat.

Underrede

Hel och fin i alla golv och den är behandlad med ett tunt lager svart body. Luftstötdämpare bak. Nyare bensintank. Skivbromsar fram med nyrenoverade bromsok!

Historik

Importerad av oss 2018. Ägaren i USA hade haft bilen ända sedan 1978.

Sammanfattning

Det är något speciellt och brutalt med en manuell muskelbil med Big Block motor och utan servo!  Visst kräver det sin förare! Men det är en helt otrolig känsla att köra den!  När man drar den på växlarna får man en adrenalinkick som heter duga och nackhåren reser sig! Ring oss…

Pris: Såld!