1971 Chevrolet C10 DeLuxe

1971 Chevrolet C10 DeLuxe

Kärnfrisk originalpickup med korta flaket och läckert stuk! 20″ Ridler Customhjul och tvåfärgad blå lackering. Mycket bra helhetsintryck och den speciella originalkänslan är kvar!

Exteriör

Som sagt mycket bra helhetsintryck. Rak och fin med bra passform och finish på allt. Kofångarna ser nya ut. Tailgate´n  är spikrak. Allt listverk är mycket fint, det breda listverket nertill superfint.

Inredning

Sätet omklätt proffsigt. Original gummiduk på golvet mycket fin. Instrumentering och bräda utan anmärkning. När jag börjar syna den ordentligt blir jag riktigt imponerad, torpedisoleringen är fortfarande helt intakt och som ny. Säkringsdosan ser ny ut och ingen har varit och klippt och kopplat i elsystemet heller, det är inte ofta man ser det. Den är garanterat pedantskött och garageförvarad! Öppningsbar bakruta är pricken över ”i” Ett mycket trevligt tillbehör när man cruisar varma sommardagar.

Motor

350 V8 med suffix code ”TBC”. TH-350 3-stegs Aut. Förgasaren är en Rochester Quadrajet 4-portare. Går mycket fint maskinellt. Startar upp enkelt. Automatchoken fungerar klockrent. Mycket stilrent under huven med original luftrenare och ventilkåpor. Servostyrning och bromsar. AC-systemet är komplett med fräscha komponenter och den fungerar.

Flak

Hela flaket är spikrakt, inklusive flakbotten och hjulhus. Till och med frontplåten är spikrak och utan ett enda märke! Detta flak kan knappt ha använts!

Underrede

Mycket fin i alla golv och balkar. Kärnfrisk metall vart jag än tittar. Inte en enda lagning heller. Helt intakt även i hytthörnen. Ett tunt lager ”body” är lagt, troligtvis redan på fabriken. Under syns fortfarande fabriks ”red oxide primer”. Dubbelt avgas hela vägen med feta kromade ändrör. Th-350 aut med 12-bultad bakaxel. Skivbromsar fram.

Historik/Dokumentation

Såld ny på ”Central Chevrolet” Jonesboro Arkansas, i Amerikanska södern. Återförsäljarmärket sitter fortfarande kvar på bakluckan! Importerad till Sverige 2009 av Pelle Olofsson på Olofsson Auto.

  • Kopia på orig Title från 1971
  • Lite kvitton från tiden i USA
  • Besiktningspapper

Sammanfattning

Här har ni en av de mest intakta och pedantskötta C10:or ni kan hitta från denna tiden. Dessutom har den all extrautrustning man vill ha. Så tveka inte, ring oss idag!

Pris: Såld!