1971 Chevrolet Chevelle

1971 Chevrolet Chevelle

Brutal Chevelle med 454 V8 på 561hk. California bil med torr och fin originalkaross.

Riktigt gott stuk på bilen! Är det en äkta SS? Omöjligt att säga. Vi kan varken säga att det är det, och inte heller att det inte är det.

Motor

454 V8 med gjutkod 14015445. Motor byggd från grunden med mycket ”godis”, lämnar 561hk enligt bromspapper se bild>>>

4-växlad manuell växellåda som renoverades på firma, av föregående ägare. En så kallad ”Muncie 4-Speed” 12-bultad bakaxel.

Exteriör

Rak och fin originalkaross med mycket bra listverk och krom. En äldre omlackering i originalkulören ”Antique Green” Bakskärmarna är omlackerade på senare år, och en viss nyansskillnad syns. Något mindre lacksläpp och lite hjul-sprut finns, men överlag ser den bra ut som ni kan se på bilderna. 15″ American Racing Torque thrust fälgar som ser nya ut. Fina Cooper däck med feta 295:or bak!

Inredning

Wow, vilken häftig inredning! Visst är det brutalt med en muskelbil med helsoffa och golvspak! SS-dash med runda mätare. Jättefin både i instrumentering och bräda. Imponerande inredning rakt igenom. Man sitter skönt i sätet, som har lite mer stöd i stoppningen, jämfört med original.

Underrede

Mycket fin här med! Kärnfriska golv som är original. Till och med skuffgolvet är original och kärnfriskt. 2,5″ Avgassystem med H-pipa och Headers. Kardanaxeln ser ut att ha renoverats och balanserats. High torque ministarter.

Skuff

Matta i textilmaterial, snyggt och prydligt monterad. Torr och fin. Stereo med slutsteg och 6’9 i hatthyllan

 

Sammanfattning

Detta är en riktigt bra chevelle för pengarna! Fin kaross, fin inredning och en påkostad och trevlig drivlina. En perfekt busbil som den är. Eller ett riktigt bra ämne om man vill kosta på den en omlackering. Och då har ni en bil i 500K-klassen. Ring oss…

Pris Såld!