1972 CHEVROLET CHEVELLE 2DR COUPÉ

1972 Chevrolet Chevelle Malibu 383 V8 Aut

En stilren Chevelle Malibu med mycket bra kaross och lackering. Kärnfrisk i plåten. Byggd 383cui Smallblock som går urstarkt!

MOTOR/DRIVLINA

3970010 codat 350 Block som strokats till 383 Cui. Holley förgasare med dubbla ledningar. Hedman headers. Motorn startar upp direkt och går stabilt på tomgång. Mycket stark och fin gatmotor. Inga dödpunkter, den svarar blixtsnabbt på gasen, ända fråm botten.

Underrede

Det första jag lägger märke till är torra och fina golv, utan underredsmassa. Jag hittar inga lagningar i golven! Raka och fina trösklar. Fin längst ner i alla skärmarna och i bakre skärmkanter. Har headers och dubbelt 2,5″ Avgas, med helsvetsade ljuddämpare. Turbo 350 Automat. Skivbromsar fram. 10-Bultad bakaxel utan diff.

EXTERIÖR

Mycket rak och fin i plåten. Lackeringen ligger som en spegel. Jag skulle säga att lackeringen är 8,5 av 10! Båda kofångarna ser ut att vara nykromade. Bra listverk runt om som är rakt och fint. Dubbla backspeglar. 14 Magnum 500 fälgar ser som nya ut, och har fräsha BF Goddrich Däck. De svarta sptripsen ligger underklarlacken, och man känner dom inte om man drar handen över. Framrutan ser ny ut och alla andra glasrutor är jättefina. Bra skraplister och mjuka fina gummilister runt om

Inredning

En mycket fin svart inredning. Det känns fräsht när man sätter sig i förarsätet. Eftermarknads bucket seats med en liten konsoll emellan. Baksätet ser ut att vara helt nyklätt i korrekt originalmaterial. Jättefin i innertak, hatthylla, kickpaneler etc… Dörrsidorna ser också ut att vara nya. Har eftermarknads varvräknare på rattstången. Modern stereo. Omklädd instrumentbräda. Det sitter tre extramärate under panelen med ladd, oljetryck och vattentemp.

Chevrolet Chevelle är några av de populäraste bilarna i Amrikansk bilhistoria, genom alla tider! Här har vi ett snyggt exemplar som smakfullt modifierats till en frän gatbil/busbil. Ring oss för mer info eller en visning!

 

PRIS: Reserverad!