1972 Dodge Charger

1972 Dodge Charger 383 V8 Aut

Denna Charger hittade till Sverige i den tidiga importvågen på 70-talet. Endast 3år gammal, 1975. Vid den här tidpunkten pågick oljekrisen i USA. Muskelbilar var det ingen som ville ha, säljarna var betydligt fler än köparna! Men i Sverige var det tvärt om! Här stod köparna på kö! Ofta var det unga killar med nytaget körkort som sparat, och ville ha en häftig bil att visa upp på stan!

Denna måste jag säga har klarat sig bra genom åren, och den har fortfarande lite av 80-tals stuket kvar!

Motor

838 V8 med gjutkod 2468130-9. Daterad till 1969. Motorn startar upp lätt. Inget missljud vid kallstart. Låter tät och fin. Har ett dovt V8 sound. Edelbrock torker insug med 4-portare. 727 3-stegs aut. 8 3/4 diffad bakaxel. Går otroligt bra genom hela registret, mycket stark! Har servostyrning och servobromsar.

Exteriör

Gott stuk på denna bilen! En äldre svart lackering med en och annan skönhetsfläck. Kanonfina 15″ Rallye wheels med bra ”red line” däck.  Inget vinyltak men den har den långa kromlisten i midjan.  Originalkrom på kofångare med viss patina, men de är raka och fina. Fin grill som är lackad sidenmatt. Framrutan är bytt, öriga rutor är original.

Inredning

Jättefin svart inredning som går i originalstil. När jag sätter mig i förarsätet blir jag riktigt imponerad! Var jag än tittar är det rent och snyggt. Fina originalbälten på alla 5 platserna med 3-punkt fram. Stoppad instrumentbräda som är proffsigt omklädd. Originalradion sitter fortfarande kvar. Mittkonsollen är otroligt fin och luckan till förvaringsfacket öppnar och stänger med ett ”klick”. Fungerande varvräknare. En modern stereo sitter diskret monterad i handskfacket. Klassisk grant-ratt men det följer med en originalratt. Golvmattan är proffsigt monterad med 4 i-läggsmattor i golvbrunnarna. Spikrakt innertak, dörrsidor i toppskick.

Undersida

Riktigt fin faktiskt! Samtliga golvbrunnar är helt intakta, som ni ser på bilderna. Ramverket har också klarat sig jättebra. Har headers med feta avgasrör. Ser ut att vara 3″. Vid närmare titt ser jag att hela avgassystemet är specialbyggt i rostfritt stål. Någon har varit extremt noggrann och svetsat så bra att det knappt syns. Avslutas med snygga kromade ändrör. Skivbromsar fram. Rostlagningar förekommer på de typiska ställena, som skuffgolv och trösklar.

Skuff

Ger ett bra intryck. Rent och snyggt med en textilmatta. Ser ut att vara original bakskärmar. 6*9 högtalare dolda i hatthyllan.

Här får ni en frän gatbil/busbil för en vettig peng. Ring oss för mer info eller boka en visning.

Pris: Såld!!!