1973 Ford Mustang Cab

1973 Ford Mustang Cab

Riktigt läcker Mustang Cab med mycket fin lack och kaross. Underbart stuk med den mörkgröna metalliclacken och Bullitt-fälgar!

Motor

Från början hade denna Mustang en så kallad ”Smog-motor” Men den kändes lite för trött, så den motorn lyftes ur och fick blocket rengjort och borrat ,060. Nya kolvar, ny vassare kam. Balanserad vev. Renoverade shelbytoppar med rullvippor. Headers och dubbelt avgas. Går underbart, inga vibrationer och låter gott!

Exteriör

Rak och fin. Dörrar, skuff och huv linjerar mycket bra med fin känsla när man öppnar och stänger. Mach 1 Stripning passar perfekt. Lackad för längesedan, fortfarande fin. Fina kofångare, bumper guards bak. Tidstypisk vinge på skuffluckan. Fälgarna är 17″ Coys, påminner starkt om dom som satt på Bullitt-Mustangen. Lågt och gott utseende, lång motorhuv och kort bakände, påminner om en Sportbil!

Interiör

Fin inredning som går i svart och brunt, högsta modet på 70-talet. Grant trä-ratt med borstade aluminiumekrar. Mittkonsoll med varvräknare och extramätare. Den är fast och fin i växelspaken. Elcab

 

Underrede

Kärnfrisk originalplåt var jag än tittar. Jag ser inte en enda gamal lagning eller skada heller. Framvagnen ser helt genomgången ut med fräscha kulleder och gummidamasker. Stötdämparna ser nästan nya ut runt om. Fräsha bromsledningar runt om. Skivor fram. Avgassystemet är platsbyggd i rostfritt. Kopplat till full längds headers. Rak och fin bensintank med mera!

Skuff

Snyggt lackerad på insidan av hela skuffen. Kärnfrisk i golvet. Fin reservhjulsfälg med fint däck.

Sammanfattning

En gediget renoverad Mustang i härliga färger. Helrenoverad motor är ett stort plus! Går mycket fint på vägen, känns stadig och fin i hela framvagnen. Svarar blixtsnabbt på en kickdown!

Pris: 395 000kr