1974 DODGE CHALLENGER 318 V8 AUT

1974 DODGE CHALLENGER 318 V8 AUT

Wow! Vilken frän Challenger! Lätt customiserad med Kromade 18″ Fälgar och customlack. Har ett kaxigt utseende och underbart V8 Sound!

MOTOR/DRIVLINA

Original Numbers matching 318 V8. Motorn går bra och är stark. Jag blev förvånad när jag provkörde bilen, över hur bra den går. Drar starkt från botten och upp genom registret. Inga dödpunkter. Det sitter ett edelbrockinsug med edelbrock 4-ports förgasare. Fullängds headers med 2,5″ dubbelt avgas. Motorn startar upp direkt och har det rätta soundet. Baserat på ljudet och gången på motorn, trar jag att det sitter en vassare kam i den. 904 tre-stegs Aut.

EXTERIÖR

Bilen är lackad i en kulör som påminner starkt av ”Plum Crazy”. Ser ut att vara en 10-15 år gammal lack, som jag bedömmer vara en 7:a på en skala 1-10. Rak och fin i kaross och frisk i plåten. Kofångarna fram och bak ser ut att vara helt nya. Bra listverk också. 18″ Boss-fälgar med 275:or bak. Custom Pinstripe längs hela sidorna, med handmålade Challenger-emblem!

INTERIÖR

En svart inredning, där stolar och baksäte ser ut att vara helt nyklädda i korrekt material. Instrumentbrädan är också omklädd. Ren och fin i instrumenteringen. En Alpine stereo sitter monterad, med 4 högtalare. Mittkonsolen är mycket fin. Innertaket och solskydden i jättebra skick

UNDERREDE

Bilen har fina, intakta golv med original underredsbehandling. Jag hittar inga lagningar eller skador.  Fin i trösklar och i alla fyra skärmarna. Jag gick runt bilen med en magnet, och den tar överallt!

Detta är en bil för den som vill ha en frän ”busbil” att åka med och ha roligt. Det är ingen strikt originalbil, utan ”egna lösningar” förekommer. Ring oss för mer information!