1975 Ford F150

1975 Ford F150 Custom

Denna trotjänaren är i  Custom-utförandet, som var enklaste utförandet på F150:in.  Detta innebär minimalt med listverk och enklaste inredningen. En äkta ”Farm Truck” med andra ord!

Motor

360 V8 som startar upp fint och går bra. Manuell växellåda, en så kallad ”three on the Tree”. Den är helt fantastisk att köra. Går lätt i koppling och genom växlarna. Servostyrning och servobromsar gör den lättkörd. Går underbart på vägen. Helt standard under huven. Original förgasare, ventilkåpor, luftrenare med mera. Förmodligen orörd maskinellt, motorn ser ut att aldrig ha varit ur bilen.

Exteriör

Den har fått en omlackering för längesedan, men är fortfarande blank och fin. Splitter nya 15″ Ultra fälgar. Splitter nya däck också. Mycket fin i grill, den är spikrak och har kvar sin glans. Fina lyktglas också. Kofångaren är också fin och är riktigt bra i kromet. Stora rejäla backspeglar, så kallade ”trucker speglar” Mycket bra helhetsintryck!

Inredning

Helt standard och superfräsch! Dörrsidorna är som nya. Sätet är proffsigt omklätt. Originalratt och även original AM-radion sitter kvar. Vart jag än tittar är det snyggt och prydligt, askkoppen ser aldrig ut att ha använts, papp-insatsen i handskfacket är som ny, gummiduken på golvet har inga skador, etc. Den har även fungerande värme som är skönt att ha i vårt nordiska klimat!

Flak

Flaket har målats om invändigt, och allt är rakt och fint.

Underrede

Kärnfrisk plåt i golven under hela hytten, jag ser faktiskt inte en enda lagning. Under flaket finns någon mindre gammal rostskada och en och annan lagning, men det är som helhet fint.

Sammanfattning

Inget speciellt med denna pick up egentligen, men skicket och det enkla utförandet gör att man faller för den. Underbar att köra, och man tvekar inte på att använda den! Originalkulören heter ”Wind Blue”, blå som himmeln och vindarna!

Pris: Såld!