1978 Mercury Marquis

1978 Mercury Marquis

Fint originalskick på denna lyxkryssare från Mercury. Den mäter in på respektingivande 5,90 kofångare till kofångare, så det är en riktig bjässe ni tittar på! Mäktig känsla att sätta sig på förarplatsen och blicka ut över den enorma motorhuven!

Motor

400cui V8 som går tyst och fint. Motorn är mjuk och len i gången . FMX Automat 3-stegs. Komforten är helt otrolig. Man svävar nästan ljudlöst fram.  2,47 Axle ratio.

Exteriör

Bilen ger mycket bra helhetsintryck! Originallacken är fortfarande blank och fin, även om den är tunn och genompolerad på några ställen. Vinyltaket kallas för ”Black Milano Landau Vinyl Roof”, och det är i mycket bra skick, mönstret påminner om ormskinn! Fälgarna är coola! Vid en första anblick tror man att det är navkapslar, men det är helgjutna aluminiumfälgar! De är också i mycket bra skick.

Inredning

70-talets lyxbilar har riktigt trevliga inredningar! Det är fluffigt och ombonat! Tappar man en en-krona på golvet försvinner den i golvmattan! Originalklädseln kallas ”Camel Cloth/Vinyl twin Comfort Seats”! Fungerande elhissar. Den är inte som ny invändigt men fräsch och välbevarad.

Underrede

Den ser i stort sett orörd ut inunder. Mycket fin i alla golvbrunnar och ramverk

Skuff

Ser ut att vara original skuffinredning och mattor. Jag ser inte ett enda spår av fukt faktiskt. Pappsidorna är spikraka och har inga fläckar. Kärnfrisk längst ner i baljan.

Sammanfattning

En ovanlig och häftig modell för dig som gillar vad en 70-tals lyxbil har att erbjuda. Original instruktionsbok ligger i hanskfacket tillsammans med en tjock bunt med kvitton på diverse underhåll. Dokumenterad med en så kallad Marti report, se bild>>>

Pris: 169 000kr