1981 CHEVROLET CAMARO Z28 4-SPEED

1981 CHEVROLET CAMARO Z28 4-SPEED

Denna ”survivor” Z-28 Camaro är i ett mycket fint originalskick, med en riktigt fin och påkostad drivlina. Mestadels originallack, där endast huven är omlackerad. Fräsha targaluckor och fin i det speciella nos-partiet. Korrekt stripad också.

 

MOTOR/DRIVLINA

3955111 codad, 400cui smallblock V8. 400 CID Chevy small block motor tillverkades från 1970 till 1980 och var den största smallblockmotorn. Den var i första hand tänkt som motor med högt vridmoment att användas i tyngre personbilar och lätta lastbilar. Idag har motorn blivit eftertraktad bland motorbyggare, som en kraftfull prestanda motor! I detta fall är motorn urstark, från tomgång upp genom hela registret. Inga dödpunkter, och startar upp direkt. Bra känsla i styrning och koppling. Uppskattningsvis 4-450 hk. Nackhåren reser sig när man drar den genom växlarna, måste upplevas!!

  • Edelbrock performer RPM 6073 Aluminiumtoppar
  • Edelbrock Aluminiuminsug
  • Holleyförgasare med dubbla bränsleledningar
  • Nyare aluminiumkylare
  • Fräsha tändkablar och stift
  • Headers med dubbelt Flowmastersystem
  • Diffad bakaxel

KAROSS/LACK

Som sagt, bilen har i stort sett kvar sin originallack. Så det ni ser, är vad ni får. Tidens tand har självklart satt sina spår, men bilen står ut med sin raka och friska kaross.

INREDNING

Jag ser en mycket fin orörd originalinredning. Rött är verkligen snyggt! Mycket fin instrumentbräda som är rak och fin. Klara fina mätare. Originalratten är ”Mint”. Modern stereo med USB. Innertaket sitter tight och fint. Klädsel, dörrsidor, allt är jättefint! Mjuka fina gummilister och skraplister

UNDERREDE

Jag hittar ingen rost på bilen, och inga spår av lagningar heller. Bilen verkar ha gått i torrt och fint klimat. Kärnfrisk längst ner i alla fyra skärmar, och i skärmkanterna. Golven har ingen underredsmassa, och är i stort sett som nya. Torr och fin under både motor och växellåda!

SKUFFUTRYMME

Frisk i plåten. Torr och fin. Korrekt matta. Reservhjul saknas

Att hitta en så här orörd och intakt Z28 är inte lätt idag. Den påkostade och välbyggda drivlinan är pricken över ”i”. 80-talsbilar är coola, och marknaden för dom är på uppgång! Här får ni en mycket fin muskelbil för pengarna! Ring oss idag!

PRIS: 249 900KR