1981 CHEVROLET CAMARO Z28 4-SPEED

1981 CHEVROLET CAMARO Z28 4-SPEED

Denna ”survivor” Z-28 Camaro är i ett mycket fint originalskick, med en riktigt fin och påkostad drivlina. Mestadels originallack, där endast huven är omlackerad. Fräsha targaluckor och fin i det speciella nos-partiet. Korrekt stripad också.

 

MOTOR/DRIVLINA

Proffsbyggd smallblock V8. Motorn urstark, från tomgång upp genom hela registret. Inga dödpunkter, och startar upp direkt. Bra känsla i styrning och koppling. Nackhåren reser sig när man drar den genom växlarna, måste upplevas!!

  • Edelbrock performer RPM 6073 Aluminiumtoppar
  • Edelbrock Aluminiuminsug
  • Holleyförgasare med dubbla bränsleledningar
  • Nyare aluminiumkylare
  • Fräsha tändkablar och stift
  • Headers med dubbelt Flowmastersystem
  • Diffad bakaxel

KAROSS/LACK

Som sagt, bilen har i stort sett kvar sin originallack. Så det ni ser, är vad ni får. Tidens tand har självklart satt sina spår, men bilen står ut med sin raka och friska kaross.

INREDNING

Jag ser en mycket fin orörd originalinredning. Rött är verkligen snyggt! Mycket fin instrumentbräda som är rak och fin. Klara fina mätare. Originalratten är ”Mint”. Modern stereo med USB. Innertaket sitter tight och fint. Klädsel, dörrsidor, allt är jättefint! Mjuka fina gummilister och skraplister

UNDERREDE

Jag hittar ingen rost på bilen, och inga spår av lagningar heller. Bilen verkar ha gått i torrt och fint klimat. Kärnfrisk längst ner i alla fyra skärmar, och i skärmkanterna. Golven har ingen underredsmassa, och är i stort sett som nya. Torr och fin under både motor och växellåda!

SKUFFUTRYMME

Frisk i plåten. Torr och fin. Korrekt matta. Reservhjul saknas

Sammanfattning

Att hitta en så här orörd och intakt Z28 är inte lätt idag. 1981 var sista året för andra generationens Camaro som kom redan 1970. Gen 2 Camaro i Z-28 utförande har fått ett rejält uppsving på senare år med ökande priser. I detta fallet är det orörda och intakta skicket och den påkostade och välbyggda drivlinan pricken över ”i”.  Här får ni en mycket fin muskelbil för pengarna, och ni kommer att köra ifrån dom flesta vid rödljuset! Ring oss idag!

PRIS: Sold!!!