1986 Dodge Ramcharger

1986 Dodge Ramcharger

Denna Ramcharger fann vi på en marknad i North Carolina. Jag har alltid gillat Ramchargers, och har haft en på min personliga önskelista under flera år! Därför tog det inte lång tid från det jag såg denna, tills jag började syna den noga! Jag har tittat på många, och det är inte ofta man hittar dom i det här fina skicket. Det här var från början arbetsfordon och de var populära bland 4*4-entusiaster. Överlevnadsprocenten är extremt låg!

Exteriör

Det första jag noterar är den påkostade lackeringen, och att den är tvåfärgad! Det är ett stort plus! Lackeringen ligger som en spegel, man ser direkt att den har mellanslipats. Mycket fina 15″ turbinfälgar som förmodligen är original till bilen. Fina offroad 31″/10,50″ däck. De speciella, enorma bakrutorna är proffsigt tonade, och i mycket bra skick. Har ”Trucker Speglar” i bra skick.  Ser ut att ha originalkofångare i bra skick. Mycket fin i samtliga lyktglas. Den kromade grillen är också mycket bra skick.

Inredning

Röd inrednig! Det är även det ett stort plus! Båda stolarna har klätts om proffsigt, i korrekt material. Golvmattan är original och ligger fortfarande som gjuten. Innertaket sitter tight och fint, och är ej missfärgat. Hela instrumenteringen och brädan är i superskick! Finns en del i utrustningsväg också. El-hissar som fungerar på båda sidorna. Fungerande AC och värme. Även farthållare men den fungerar ej. Tiltratt.

Underrede

Mycket fin. Kärnfrisk i golv och ram. Originalytbehandling fortfarande intakt. Ingen underredsmassa så allt syns som ni ser på bilderna. Golven var så fina att jag kunde torka av dom med en frottéhandduk! Imponerande! Snyggt monterat avgasystem med dubbla kromade utblås och Flowmasterljuddämpare!

Motor

318 V8 som går tyst och fint. 3-stegs 727 Aut. Jag hade ute den hemma i grusgropen och testade 4-hjulsdriften. Och jodå, det fungerade fint. Den drev på riktigt bra.

Sammanfattning

Det tog inte lång tid förrens jag hade bestämt mig för att köpa denna. Allt är klockrent på den! Färgkombinationen, fälgar och däck, den röda inredningen.  Flowmastersystemet är pricken över ”i”.