1987 Pontiac Trans Am

1987 Pontiac Trans Am GTA

Detta är en äkta (Y84) ”Black” Trans AM GTA. Här i extremt bra skick rakt igenom! GTA (Gran Turismo Americano) introducerades 1987 och var värsting modellen i Firebird/Trans Am programmet.

Motor

305 V8 på 205 hk kopplat till 5-växlad manuell låda. Trans Am fanns med 350 V8:an också på 215 hk, ihop med Automat. Men de som hade 305:an med manuell växellåda var faktiskt kvickare än 350-bilarna. På grund av lägre vikt och mindre effektförlust. Denna går extremt bra! Jag blev förvånad när jag provkörde den första gången. Speciellt imponerad blev jag av det härliga bottenvridet.  Mellan 2000rpm-4000rpm drar den ruskigt bra. Den spinner loss direkt på båda däcken om man är oförsiktig!

Exteriör

Bilen lackades om på firma år 1998. Kvitto finns bevarat på 74 963kr, som måste varit extremt mycket pengar för 23 år sedan, se bild>>>. Mycket fin än idag och det finns inte en enda blåsa. Korrekta 16″ aluminiumfälgar med guldfärgat centrum och WS6 centrumkåpor. Riktigt gott stuk på bilen och den passar klockrent i svart! Pop-up lyktor och targaluckor!

Inredning

Mycket fin här med. Skålade skinnstolar i mycket bra skick. Golvkonsoll och takkonsoll. En eftermarknads skinn-ratt fråm Momo, och en Sony CD-stereo, annars helt standard och utan anmärkningar som jag ser det.

Underrede

Extremt fint under hela bilen. Det är rent och snyggt överallt. Man tror att det är en ETT år gammal bil man går under! Golven är kärnfriska och original ytbehandling är helt intakt, som ni ser på bilderna. Proffsigt byggt avgassystem i rostfritt med feta rör hela vägen bak. Diffad bakaxel. Skivbromsar runt om.

Utrustning

Så gott som fullutrustad med

  • Elhissar
  • El-speglar
  • Centrllås
  • Tiltratt
  • AC (blåser ej iskallt)

Historik/dokumentation

Importerad från Californien år 1996, av en ägare som drev egen bilverkstad. Han påbörjade en helrenovering där bilen slipades plåtren och proffslackades! Han behöll bilen 24år ända till 2020.

  • Original California Title
  • En mängd besiktningspapper
  • En tjock pärm med diverse kvitton och handlingar

Sammanfattning

Pedantskött genom alla år och otroligt mycket tid och pengar nerlagt genom åren. Måste ses för att man ska förstå skicket! De här bilarna är kultförklarade 80-tals klassiker, och samlarvärdet kommer att stiga varje år. I USA har de redan börjat öka i pris ordentligt. Ring oss!

Pris: Såld!