1940 Ford Pick up

1940 Ford Pick up

Extrembygge på denna Ford Hotrod ”Pickis”! Den är helt otrolig, och genomarbetad in i minsta detalj! De som sett den på plats har tappat hakan! Bilen köptes för några år sedan av en bilintresserad Ica-Handlare. Den var redan då i ett riktigt bra skick, i halvmiljon-klassen! Ica-handlarn blev dock sugen på att ta den ännu några nivåer högre! Så han bestämde sig för att öppna plånboken fullt ut, och låta bygga DRÖMBILEN! Miljonvallen sprängdes med råge, och resultatet ser ni här!

Exteriör

Vilken lack! Pianofinish från topp till botten. Kulören är riktigt snygg och smakfull dessutom. Bestäm själv vilket stuk du vill ha på bilen, den har luftfjädring runt om! 16″ American racing med Wide White Walls. Allt krom och rostfritt på bilen är fläckfritt. Utställningskrom på grill, huvornament och lyktsargarna. Allt glas ser ut att vara helt nytt och allting är proffsigt monterat. Alla detaljer linjerar mycket bra! Huv och båda dörrarna stänger med ett ”klick”

Inredning

Lackerad invändigt i samma läckra gröna färg, och med samma höga ytfinish. Inredning uppsydd av Bosse ”Sybo”. Går i röd-brunt läder och grön textil. Matchar perfekt! Har tiltrattstång. Reglage till luftfjädringen har monterats i panelen, mycket proffsigt gjort. Utblås till värme och AC lika så, AC:n blåser föresten iskallt! Innertaket är ljusgult, och i ett material som påminner om mocca. Ratten är en klassisk Grant ”Banjo”!

Underrede

Grundligt i ordninggjord här med. Ramen är avblästrad och snyggt lackerad. Golven har behandlats med ett tunnt lager svart ”Body”. Allt är snyggt och prydligt monterat och upphängt. Kompressor och tank till luftbälgarna från ”Air Ride Suspension” Allt är nytt! Och det som inte är nytt, är prydligt renoverat! ”Custom” bensintank i PVC. Elektrisk Holley bränslepump med nya ledningar. Avgassystemet är specialbyggt och helsvetsat i 3″ rostfritt! Det är så blankt att man kan spegla sig i det. Mustang II framvagn, komplett med skivbromasar och kuggstångsstyrning. 10-bultad (GM) bakaxel. Undersida av motor är ren och fräsch, har kromade tråg. När jag skriver detta, hänger bilen på lyften, i ögonhöjd. Den är spikrak! Och lacken ligger perfekt, hela vägen ner!

Flak

Som nytt! Feta massiva ekplankor med kromade ”rails” emellan.

Motor

Holy Cow! Här har det inte sparats på krutet heller! Det första man ser under huven, är allt krom! Spikrak och kliniskt ren torpedvägg. Japp, den har kompressor! En Weiland, och på den sitter en Holley med dubbla stålomspunna bränsleledningar. 350 V8 med gjutkod 3970010 och suffix code CNV. Och vilket ljud! Det vibrerar i marken när den står och går på tomgång! Känns i hela bröstet! Avgasutsläppen har integrerats i fotstegen, och avgaserna släpps ut strax framför bakhjulen! Växellådan är en TH700 4-stegs Automat.

Sammanfattning

Detta är egentligen mer än bara ”en bil”. Det är ren konst! Visst kostar det pengar att nå hit, men det är inte pengar det handlar om heller. Det handlar i grund och botten om skapargjädje. Glädjen att att låta duktiga yrkesmän, få betalt för att göra det som de är bäst på.

Köp denna och låt den profilera ert företag. Den skulle passa perfekt att låta sig stripas upp snyggt, eller varför inte handmålas? Ta den till en utställning och ta hem en fet pokal. Rullar du in på en träff i denna är du kung!

För den som har möjligheten, slå till! Ni kommer inte att ångra er! Den fungerar som ett lyckopiller, när man lägger ögonen på den! Och är ni imponerade nu, vänta tills ni rullar in den i ERT garage!

Pris: Såld!