1970 Oldsmobile 98

1970 Oldsmobile 98 2dr Coupé

Fantastiskt fint skick på denna Lyxiga Oldsmobile Coupé. Den har endast rullat 5600MIL (35000 USMiles) och är pedantskött genom alla år!

Exteriör

En omlackering i originalkulören, med ett mycket fint slutresultat. Fint krom fram och bak. Listverket är mycket fint och det sitter tight och fint runt om. Fina glasrutor och lyktglas runt om, fram sitter alla 4 T3:or kvar och de fungerar! Dörrarna öppnas och stängs enkelt mer ”ett klick” Mycket bra passform och finish på allt. Bilen är spikrak! 15″ Mag Wheels med superfina däck med bred vit rand.

Interiör

När jag sätter mig i bilen känns det som att sitta i en ny bil, eller i en max ett par år gammal bil. Helt otroligt! Innerbelysningen tänds direkt på alla 5 ställena. Alla kontrollampor fungerar i instrumenteringen. Mätartavlor och glas är fortfarande kristallklara. Originalratten är ”Mint” och signalen fungerar fint. Jag slår nu på original AM/FM radion, till och med den fungerar! Elsäte fungerar, alla 4 elhissarna fungerar även dom. Det blåser varmt och skönt när jag slår på värmen. Bilen har fabriksmonterad AC och när jag slår på den blir det iskallt i coupén, det är inte ofta det händer på en 54 år gammal bil…

Motor

Kraftfull 455 V8-motor som går silkeslent! Jag bedömer att den har kvar samtliga hästar för det ät riktigt bra respons i den. Man trycks tillbaka ordentligt vid en acceleration! TH-400 som växlar underbart och går ljudlöst. Ser bra ut under huven, några små ändringar.

Skuff

Mycket fint här med. Reservhjulet har aldrig vidrört marken, det ser jag direkt. Pappsidorna är fortfarande spikraka och har inga fuktfläckar heller. Original gummilist är mjuk och fin. Originalmattan är jättefin!

Underrede

Rent och snyggt under hela bilen. Inga gamla lagningar eller minsta spår av rost. Hela bilen är kärnfrisk!  Ett nyare dubbelt avgassystem med helsvetsade domare sitter proffsigt monterat. Det avger en djup och härlig V8-sång!

Sammanfattning

Vi hittade den här bilen på en USA-resa för 5-10år sedan. Den är fortfarande i samma fina skick nu som då! Bilen måste ses… Ring oss!

Såld!