1958 Chevrolet Biscayne

1958 Chevrolet Biscayne 350 V8 Aut

Helrätt stuk på denna 58 Biscayne! Nyare 350 ”Crate” V8 med TH-350 Aut. Dubbelt avgas med coola ”lejontassar” bak. Kromade stålfälgar med nya BF Goodrich däck. Bilen är i ett välbevarat originalskick och är delvis renoverad. Kommer med en tjock bunt med kvitton!

Motor

350 V8 ”Crate Motor” Motorn köptes splitter ny, på Jocar i Sölverborg, Juni 2019. Helt genomgången med t.ex nya kardanaxlar (främre och bakre). Påplockat ny hydraulisk kam, Edelbrock aluminiuminsug med 4-portare, med mera. Kylare och samtliga slangar ser ”nytt” ut. Rent och snyggt i hela motorutrymmet! Uppgraderad till 3-stegs (TH-350) Aut. Går klockrent maskinellt.

Exteriör

En äldre omlackering som visar spår av användande. Som ni ser på bilderna är den blank och fin, men går man riktigt nära ser man att bättringar och små märken förekommer. Orört krom och listverk som ändå är fint för sin ålder. Bilen ger intryck av att aldrig ha varit dålig eller misskött. Dörrar, huv och skuff linjerar bra, och öppnar och stänger med ett ”klick”. Listveket sitter som det ska. Har kromade stålfälgar som ger bilen ett ”tufft” utseende!

Inredning

Säten både bak och fram är proffsigt omklädda i originalmaterial. Se kvitton>>> Fräsch golvmatta som ligger snyggt och prydligt. Innertaket ser ut att också vara omklätt, och det sitter spikrakt. Hatthyllan är som ”ny” Orörd instrumentering som är mycket fin för sin ålder. Det enda som visar riktigt ålderstecken är de orörda dörrsidorna som har börjat ge med sig en del som ni ser på bilderna. Fläkt och värme fungerar. En modern Kenwood stereo (med Bluetooth) sitter snyggt monterad med två högtalare.

Underrede

Riktigt fin faktiskt. Orörda golv som är helt intakta och visar inga spår av rost. Kärnfrisk i reserhjulsbaljan. X-Ramen är hur fin som helst. Torr och fin under. Det enda jag hittar, är ett litet hål längst ner (i hörnet) av vänster bakskärm.

Skuffutrymme

Rent och snyggt. Frisk i plåten under mattorna. Reservhjul, domkraft och verktyg.

Köregenskaper

Jag tog denna Cheva i inbyte. När jag först såg bilen, blev jag nyfiken direkt! Efter en provtur började jag bli riktigt imponerad. Kändes helrätt!  När jag startade bilen och hörde motorn lät den kanon, och väl ute på vägen märkte jag direkt att detta var en intakt och välvårdad bil. De åtgärder som är gjorda, är korrekt utförda med omsorg. Fin i styrningen och den bromsar spikrakt! Riktigt go åkbil!

Sammanfattning

Observera att detta inte är någon ”putsbil” Jag ska inte gå så långt att kalla den för ”patinabil” heller, men det finns som sagt småmärken och bättringar. Men det är en del av charmen med denna typ av bil, som fortfarande ger känslan av originalbil. Denna kan ni använda utan att ha dåligt samvete. Använd den från och till jobbet och till affären. Eller smyg ut på grusvägarna, sätt på DIN favoritmusik och njut av vårt vackra land!

Pris Såld!