1958 Oldsmobile 88

1958 Oldsmobile Dynamic 88

Wow! Vilken häftig bil! Det här är kromtyngda bilar, kallas i folkmun för ”Kromolds”. Inte så konstigt med tanke på allt krom! Denna är påkostad! Det mesta av krom och listverket är renoverat. Lackeringen ligger som en spegel. Nyare inredning som är jättefin, renoverad instrumentbräda med mera!

Motor

371 Oldsmobile ”Rocket” V8 som går fint. Edelbrock 4-ports förgasare. Automatlåda som växlar fint. Snyggt och fint i motorutrymmet.

Exteriör

Vilken lack! Ligger som en spegel, här har det lagts ner många timmar på både underarbete och finish. Helt rätt kulör också, det är häftig pärlemoeffekt i metallicen! Fram har vi en enorm kofångare och den är omkromad. Grillen är mycket fin. Lyktsargarna är också renoverade. Listverket i underkant av huven  är riktat och polerat. Bokstäverna på huven ser helt nya ut. Allt listverk på sidorna är rakt och fint. Lister runt fram och bakruta är mycket fint det också. Listen uppe på bakskärmen och runt bakljusen är orörda och mycket fina för sin ålder. Bakkofångaren är också omkromad. Hela bilens yttre är mycket tilltalande. Det vita taket bryter av perfekt.

Interiör

Det känns fräscht när man sätter sig i bilen. Jag ska inte säga att det är som att sätta sig i en ”ny” bil, men det mesta är faktiskt renoverat. Säten fram och bak är snyggt omklädda. Golvmattan ser nästan ny ut. Innertak och solskydd är omklätt i vitt. Dörrsidorna är nya, och de är tunna och fina. Instrumentbrädan är från erkända RD Autoline. Fin originalratt och fint invändigt krom, som är orört. Extramätare för vattentemp och oljetryck. Modern Stereo. I handskfacket sitter en strömbrytare till elfläkten. Mjuka och fina gummilister. Jag är imponerad!

Skuff

Torrt och fint. Golvet är fint och har nyligen målats. Originalmattan ligger fortfarande kvar, under en nyare matta som ligger snyggt och prydligt. Förra ägaren installerade stereo med slutsteg och bas, och det ingår i köpet.

Underrede

Ser faktiskt helt original ut. Fin i alla golvbrunnarna. Fin i reserhjulsbaljan också. Original underredsbehandling har skyddat bilen väl.

Historik/Dokumentation

Importerad från Californien 2008. Därefter renoverad. Finns diverse kvitton sparade, se bild>>>

Sammanfattning

När vi hade öppet hus sist, stod denna nyrekondad i vår bilhall!  Och den gjorde verkligen succé. Det var folk runt den tre timmar i streck, och de kunde inte se sig mätta på den! Kom och titta du också! Vi erbjuder nu denna fina bil till helrätta pengar, så ring oss!

Pris Såld!