1964 Dodge Polara Convertible 383 V8 Aut

1964 Dodge Polara Convertible 383 V8 Aut

Riktigt fin Polara 500, som var sportmodellen inom Chryslers Midsize-program! Polara 500 fanns bara som 2dr ht och Cab, och hade separata stolar och mittkonsoll. Denna bilen har imponerat på mig mer och mer sedan jag fick hem den. Rostfri originalkaross och intakt och gediget skick rakt igenom!

Underrede

Mycket fin i golv och ramverk. Ser helt orörd ut, och jag hittar inga lagningar. Frisk originalplåt överallt. Jättefin i skärmkanter och trösklar. Alla bilens ”Splash Shields sitter kvar. Nyare dubbelt Flowmastersystem. Bensintanken ser nästan ny ut.

Skuffutrymme

Hela skuffutrymmet är rent och snyggt. Lackerat med ”Spatter Paint” Insida av skufflucka rengjord och lackad. Originalplåt som är kärnfrisk. Korrekt matta. Reservhjulet är en kromad magnum 500 fälg, domkraft och verktyg ligger därunder. Mjuk och fin gummilist!

Inredning

Imponerande inredning, som delvis är original. Har den snygga ”Bucket seat” inredningen med kromad mittkonsoll! Instrumentering och ratt är orört, och i mycket bra skick för sin ålder. Golvmattan är ny. Båda stolarna fram är proffsigt omklädda, i korrekt material. Nya dörrsidor fram. Baksätet är orört, och det ser knappt ut att ha suttit någon där. Originalradion sitter också kvar. Torr och fin papp-insats i handskfacket.

Exteriör

En påkostad omlackering över en rak och fin originalkaross. Kärnfrisk i plåten. Fin i glasrutor och ventrutor, som har kvar Chrysler-stämlarna. Framrutan ser ny ut. Det speciella (rymd-inspirerade) listverket på sidorna är i mycket bra skick, och sitter tight. Mycket fin grill. Har bumper guards fram och bak. Kofångarna är orörda, och kromet har mattats av en del med åren. Splitter nya Cragar S/S med BFG-däck. Nyare svart tyg-cab (cabskydd finns ej)

Motor

383 V8 med gjut-kod 2468130. Nyare bränslepump och startmotor. 727 Aut. Motorn går mjukt och fint. Motorutrymmet är noggrannt rengjort och lackerat. Motorn ser helt standard ut med originalförgasare och luftrenare. Original grenrör också etc. Har servostyrning.

1964 stod Muskelbils-epoken inför dörren, och för prestandaintresserade köpare var Polara ett intressant alternativ! Med sin korta hjulbas och låga vikt! Och Dodge tävlade framgångsrikt med modellen både i Nascar och på Drag Strippen! Efter 1968 kom Chrysler med nya och attarktivare modeller, och  tidiga B-body kom skymundan. Många hade levt ett hårt liv och skrotades ut… Men idag har modellen fått ett rejält uppsving! Många kommer ihåg dom från förr, och prisutvecklingen på Charger, Cuda, Challenger med flera gör att man här får mycket bra bil för sina pengar! Vi erbjuder denna till ett bra pris, så tveka inte om DU vill åka Muskelcab nästa sommar!

Pris: Reserverad!