1959 Chevrolet Biscayne

1959 Chevrolet Biscayne Kustom

Läckert Kustom-stuk och många uppgraderingar på denna coola 2 dörrars Biscayne! 350 V8 med 3-stegs aut. Kraftig Ford 9″ bakaxel. Tvåkrets-bromsar med skivor fram. Drop-spindlar och sänkningsfjädrar bak, ger ett lågt och gott utseende!

Exteriör

En äldre omlackering i en läcker metallic-kulör. Finns några skönhetsfläckar om man letar men den ger ett mycket gott helhetsintryck. Rak och fin i karossen, med bra springor och passform runt om. Raka fina kofångare fram och bak och fint krom och listverk. Spikrak grill och mycket fina lyktsargar fram och bak. Äkta American Racing fälgar. Bak sitter det 15×9″ med 275/60 BF Goodrich däck. Passar perfekt!

Inredning

Ljus och fin inredning i ”Tuck `n Roll” – Stil. Ser nästan nytt ut och matchar utsidan perfekt! Golvmatta, innertak, klädsel och dörrsidor är mycket fint. Instrumentbrädan är proffslackad, både övre och undre delen. Original instrument-hus med moderna Auto-meter mätare. Klassisk ”Banjo” Grant-ratt. Fungerande värme!

Motor

E85 bestyckad ZZ4 (Camaro Cup) motor på ca 400 hästar. Utrustad med Tratt-insprut. Trattarna är ett läckert tillbehör som genom alla tider varit populärt bland Gassers och Hot Rodders! Turbo 350 Aut med golvspak. Finns papper och Spec på motorn.

Underrede

Torra fina golv inklusive skuffgolvet. Har behandlats med ett tunt lager gummibaserad ”Body”. Kanonfin längst ner i alla fyra skärmarna och även i reservhjulsbaljan. De få lagningar som finns är snyggt och prydligt utförda. Bakaxeln är en Ford 9-tummare. Nyare stötdämpare och fjädrar bak. Fram sitter det Coil-overs och dropp-spindlar med skivbroms-kit.

Skuff

Snyggt och prydligt i hela skuffen. Skuffgolvet är delvis utbytt, svetsat kant i kant. Korrekt tvådelad gummimatta. Original Spatter Paint delvis intakt. Mycket fin i plåten, ser ut att vara original bakskärmar!

Sammanfattning

GM:s -59:or är alla odödliga klassiker och året då fenorna var som störst. Chevorna hade måsvinge-inspirerad design på fenorna och ”kattögon” som bakljus!

Klockrent stuk och utförande på denna klassiska Måsvinge-Cheva, den lär gå hem i alla kretsar! Ring oss!

Pris: Såld!