1968 Chevrolet C10 ”Custom”

1968 Chevrolet C10 Custom

Komplett ramlyft renovering av absolut toppklass på denna C10. Uppgraderad och uppdaterad med alla extra tillbehör och ”godis” som man vill ha på denna typen av bygge!

Motor

Motorn är en 350 cui V8 med gjutnummer 14093638. Motorn har uppgraderats med en hel del performance detaljer! ProMaxx aluminiumtoppar, Edelbrock aluinium insug med Fitech insprut. Allt funkar klockrent, bra ork i motorn jag tippar på ca 400 hästar! Servostyrning som funkar klockrent den också, tight och fin känsla i styrsnäckan. Kraftfull brakebooster och bromsarna är gudomliga.

När jag går under bilen ser jag spikraka oljetråg under både motor och växellåda. Motorblocket är nästan kliniskt rent och jag ser nya frostpluggar och även nya motorfästen. Nya bränsleledningar hela vägen från tanken. Startmotorn är en kraftfull så kallad ”ministarter”

Underrede

Mycket bra helhetsintryck och ett otroligt jobb nerlagt! Det syns att man har börjat från grunden med en ren ram, som blivit blästrad och lackad. Framvagnsbrygga och bärarmar har också blivit avblästrade och snyggt lackerade. Fram sitter det drop-spindlar med skivbromskit. Nya bromsslangar och bromsrör i rostfritt. Nya stötdämpare runt om från Gaz Shocks. Bak sitter en diffad 10-bultad bakaxel, den är upphängd i specialbyggda fästen och kraftiga krängningstag. Avgassystemet är specialbyggt i 2,5″ rör med Flow Masters och kopplade till korta Headers. Som ni ser på bilderna är bensintanken flyttad från hytten och sitter nu längst bak mellan rambenen och den är byggd i rostfritt stål. Jämte bensintanken sitter startbatteriet!

Spiralfjädrarna är ersatta av luftbälgar. De styrs enkelt via 4 individuella bilventiler. Så man bestämmer vilken höjd och komfortnivå man vill ha, och det ger en stabil och stadig känsla att åka på luft!

Exteriör

Mycket stilrent och smakfullt utseende med den tvåfärgade lackeringen. Äkta American Racing 18″ fälgar. Toyo-däck 255/55-18 Bak, 235/50 fram. Listverket på sidorna ser ut att vara nytt ur kartong. Grill och lyktsargar lika så. Nya kofångare fram och bak. Snyggt lackad grå/vit i solida färger! Både fram och bakruta ser nya ut med nya gummilister.

Inredning

När jag öppnar förardörren ser jag rena fina dörrgångar. Nya gummilister och nya instegslister. Smakfullt omklätt i ett material som påminner om houndstooth. Instrumenteringen är helt elektronisk. Km/h graderad hastighetsmätare. Lyser i ett snyggt grönt sken när det är mörkt! Chevrolet sportratt, passar perfekt. Retrosound stereo med Bluetooth. Observera att den har Trepunktsbälten (för ökad säkerhet). Det känns nytt och fräscht när man sätter sig bakom ratten och inredningen har en perfekt mix av nytt och gammalt!

Flak

Flaket är snyggt lackerat i en stryktålig bedliner-färg. 4 fästöglor finns om man vill använda flaket ordentligt och surra lasten.

Sammanfattning

Detta är ett av de mest påkostade C10-byggen vi haft. Känns klockren på alla sätt. Underbar att köra och man får förtroende för den direkt. Inga problem att köra 120 Km/h, låga fina varv från motorn tack vare 4-stegslådan.

Klassiska pickuper blir mer och mer eftertraktade av samlare världen över. Detta gäller inte minst 1967-1972 Chevrolet C10. Ring oss!

Pris: Såld!