1969 Dodge Super Bee

1969 Dodge Super Bee

Mycket fin Super Bee som är proffsigt renoverad. Äkta Super Bee med vin#WM23H9G238693. Snygg färgkombination med blanksvart lackering och vit Bumble Bee Stripe! Matching Numbers 383 med automat.

Motor

Matching Numbers 383 V8 med gjutkod ”2468130”. Daterad till 6 Mars 1969. 727 Aut. Motorn låter och går mycket bra. Stark. Inga dödpunkter.  Växlar bra också. Diffad 83/4 Bakaxel. Har funktionell ”Ramcharger” Huv med korrekta Scoop. Motorutrymmet är också snyggt lackerat. Allt är noggrannt rengjort och ser ut att ha lackerats med motorn ur. Fina huvgångjärn som är lackerade med grå hammarlack. Har korrekta slangklämmor med fräscha slangar. Fräsch kylare också, och en extern oljekyl till automaten.

Exteriör

Wow! Bilen ser verkligen bra ut i svart! Toppas av med vit Bumble Bee stripe. Klassiska 5-ekrade kromfälgar. Båda kofångarna ser helt nykromade ut. Ny framruta och övriga rutor orörda och fina för sin ålder. Mycket bra listverk som sitter tight och fint, även runt bakrutan. Grillen ser nästan ut att vara ny, och båda super bee medaljongerna sitter där de ska. Klassiska 5-ekrade kromfälgar. Rak och fin i plåten. Blanksvart lackering och den är spikrak!

Underrede

Imponerande rakt igenom. Golven är delvis nya, och installerade på fackmannamässigt vis. Så bra gjort att det knappt syns. Ny tank och tankband. Tankarmaturen ser också ny ut och nya ledningar hela vägen fram. Sitter en elektrisk bränslepump monterad. 8 3/4 bakaxel med gjutkod ”2881489” Har diff. Nya bromsledningar också, inklusive alla 3 slangarna. Trumbromsar runt om (utan servo) Framvagnen ser ut att vara helt genomgången också. Nya styrleder och spindelleder. 4 fräsha stötdämpare. Nyare Flowmastersystem som är proffsigt installerat.

Inredning

Komplett ny inredning i korrekta material. Dörrsidor är nya runt om. Fyra nya armstöd. Fönstervevar och dörrhantagen ser splitter nya ut. Det gnistrar om hela instrumenteringen. Det är rent och snyggt runt samtliga rutor. Snyggt monterade gummilister och skraplister. Originalratt sitter kvar. Den har rattväxel, men också mittkonsoll så det är fullt möjligt att konvertera om den till golvväxel om man så önskar. Golvattan är också ny och ligger snyggt över kardantunnel och i golvbrunnar. Fyra i-läggsmattor med broderade ”Super Bee” emblem fram.

Skuffutrymme

Torrt och fint i hela skuffen. Ljuddämpningsmatta är snyggt instellerat och en textilmatta överst. Finns ett reservhjul. Domkraft och tillbehören finns ej. Snyggt lackerat och rengjort i skufföppningen med mjuk och fräsch gummilist. Insida av skuffluckan och gångjärnen också rengjorda och lackade.

 

Helhetsbedömning

Jag ska inte gå så långt att säga ”utställningsskick” Men den är genomgående i mycket bra skick. Renoverad av en entusiast från North Carolina där vi köpte den. Han vann ”Best Mopar” med bilen på ”Jacqueline Crisp Memorial Car Show 2018” Finns en Title från 1973 som tillhör bilen. Liksom försäkringspapper från North Carolina.

Pris: Bilen är såld!